Побузький феронікелевий отримає пільги на електроенергію наступного року?

Кабінет Міністрів розглядає можливість надання пільгової ціни на електроенергію електрометалургійним підприємствам у 2014 році.

Про це Українським Новинам повідомив виконавчий директор Української асоціації виробників феросплавів Сергій Кудрявцев.

«У четвер (26 вересня) відбулося засідання, роздані доручення на підготовку нового варіанту меморандуму, який подовжує для Запорізького і Стаханівського заводів феросплавів (пільги за цінами на електроенергію) на наступний рік, змінюються деякі умови, і в результаті, якщо всі сторони залишаться задоволені, настане момент підписання в новій редакції, поки цієї редакції, напевно, ще немає. Все знаходиться в процесі підготовки нової редакції постанови Кабінету Міністрів», – . сказав він.

За словами Кудрявцева , віце-прем’єр- міністр Юрій Бойко доручив профільним відомствам розробити новий проект постанови Кабінету Міністрів , що регламентує пільги за цінами на електроенергію для електрометалургійних підприємств.

Як повідомлялося, 1 жовтня 2012 року Кабінет Міністрів виключив дотаційні сертифікати з оптової ціни електроенергії для електрометалургійних підприємств (середньомісячне споживання яких за підсумками 2011 року склало більше 60 млн кВт-год і питома вага електроенергії у складі собівартості продукції яких перевищує 30 %) з 1 жовтня 2012 до 1 березня 2013 року.
Після цього термін дії цієї постанови неодноразово переносився, і на цей момент – це період з лютого по грудень 2013 року.

Раніше під дію постанови потрапили Запорізький і Стахановський заводи феросплавів (Луганська область).

Крім того, з приводу можливості виключення дотаційних сертифікатів з оптової ціни електроенергії до влади звернулися Нікопольський завод феросплавів (Дніпропетровська область) і Побузький феронікелевий комбінат (Голованівський район Кіровоградська область).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар