У бібліотеці ім. Чижевського презентують книгу про трагедію “Зеленої брами”

У відділі краєзнавства обласної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського в рамках “Краєзнавчих студій” відбудеться презентація видання Василя Даценка “Зелена брама: повернення до легенди”.

Автор, за його словами, поставив за мету зрозуміти витоки і наслідки трагедії, що сталася на клаптику української землі з поетичною назвою «Зелена Брама». Використав при цьому раніше недоступні архівні матеріали, спогади ветеранів 6-ї та 12-ї армій, листи і фотографії їхніх родичів, результати пошукової діяльності.

Зелена Брама – місцина на правобережжі річки Синюха, біля сіл Підвисоке в Новоархангельському районі Кіровоградщини та Легезин Тальнівського району Черкаської області. У цих місцях потрапили в оточення і були практично повністю знищені 6-а і 12-а армії Південно-Західного фронту генералів Музиченко і Понеделина. До початку серпня вони налічували 130 тисяч осіб, з Брами до своїх вийшло 11 тисячам солдатів і офіцерів, головним чином з тилових частин.

Книга-фоліант має гарне художнє оформлення, численні ілюстрації і видана у Кіровограді.

Захід відбудеться 25 червня о 15.00 у відділі краєзнавства (ІІІ поверх) обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського за адресою: м. Кіровоград, вул. В. Перспективна, 24.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар