Хто за що відповідає у міській раді (ІНФОГРАФІКА)

Як уже раніше повідомлялося, 29 травня 2014 року Кіровоградська міська рада підтримала заяву міського голови Олександра Саінсуса про відставку. Згідно Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» тепер його повноваження виконує секретар міської ради Іван Марковський. Перед своєю відставкою мер встиг поновити (виконуючи рішення суду) на посаді першого заступника Анатолія Перевозника.


На початку червня депутати з декількох спроб затвердили ще трьох заступників міського голови – Геннадія Осетрова, Сергія Васильченка та Олексія Олійника. При цьому, секретар міськради не поінформував чим займатиметься кожен з них. Проте, згідно рішень про їх затвердження на посаді, зазначені чиновники стануть повноцінними заступниками лише після проходження спеціальної перевірки відповідно до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції

Нещодавно розпорядженням секретаря міськради Марковського затверджено розподіл обов’язків між міським головою, секретарем міської ради, першим заступником та заступниками міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. Сферу відповідальності посадовців видно у інфографіці:


Наскільки це відповідає закону ми запитали у експерта з юридичних питань Володимира Кудрі : «Нові заступники залишатимуться в статусі виконуючих обов’язки до завершення спеціальної перевірки. Розподіл обов’язків між посадовцями міської ради належить до повноважень міського голови, які зараз виконує секретар ради. Тому з юридичної точки зору все відбувається в межах закону. Інше питання, яку заробітну плату отримуватиме, наприклад, перший заступник із сферою відповідальності лише за управління надзвичайних ситуацій, і заступник який відповідає за три чотири напрямки діяльності»,- зазначив юрист.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар