У Світловодську звільнили директорів двох КП та начальника управління економіки

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора на черговому засіданні Світловодського міськвиконкому одним із питань став розгляд подання міжрайпрокурори щодо незаконності утворення двох комунальних підприємств – «Житлосвіт-2012» і «Житлосервіс-2012».

Як повідомив кореспондент Першої електронної зі Світловодська, ці КП утворилися на базі 5-и ліквідованих на початку 2012 року ЖЕКів, а потім передали частину своїх функцій на надання комунальних послуг двом товариствам – «Сервіспромексперт» і «Ярк-комфорт».

У цьому прокуратура вбачає порушення вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» і вимагає усунути їх, скасувавши ряд рішень двох сесій міськради, що відбулися у лютому-березні 2012 р.

У результаті виконкомівці у проекті свого рішення доручити мерові:
• посилити контроль за діяльністю комунальних підприємств,
• вжити заходів щодо відшкодування «Сервіспромекспертом» і «Ярк-комфортом» недоотриманих коштів за користування комунальним майном
• повернути комунальне майно з незаконного користування
• розірвати контракти з «Житлосервіс-2012»
• звільнити з займаної посади начальника міського управління економіки, ресурсів та розвитку міста Наталю Гаврилюк.

Для останньої така новина була геть неочікуваною. Вона назвала своє звільнення політичною розправою, адже комунальним господарством відає заступник голови з комунальних питань Олександр Сич, а не вона.

«Я розумію, що між мером та деякими депутатами, які поцупили комунальну власність, точиться протистояння. Я ж завжди виступала за чітке дотримання законодавства. Через що й стала для багатьох незручною. Тож можете звільняти, але знайте, ваше рішення я буду оскаржувати у суді», – заявила Гаврилюк.

Окрім цього мер Світловодська своїм розпорядженням звільнив Микиту Письменного та Євгена Кармаліту з посад директорів зазначених КП.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар