З початку року на Кіровоградщині зареєстровано 10 фактів суїциду підлітків

 З початку року вже зареєстровано 10 фактів суїциду підлітків, з яких 5 – летальні. Для порівняння за весь минулий рік було лише 6 таких випадків.

Про це Першій електронній повідомили в прокуратурі області.

Переважна більшість сімей, в яких виховувалися діти, є благополучними. Майже у 30% випадків причиною скоєння підлітками самогубства виступало незадоволення батьків успіхами дітей у навчанні (результати проходження ДПА та ЗНО якості знань учнів).

Будучи нестійкими морально, школярі перебільшили свої прагнення до успішності, що внаслідок неможливості самостійно впоратися з психологічними проблемами призвело до самогубства.

Прокурорські перевірки як правило констатують не доопрацювання з боку уповноважених державних органів – служб та кримінальної міліції у справах дітей, органів та закладів освіти, але провідну роль в такій ситуації все ж відіграють батьки, на яких Сімейним кодексом України покладено обов’язок піклуватися про фізичний та духовний розвиток дітей.

Варто зазначити, що профілактична робота на цьому напрямі є вкрай важливою, тому потребує підвищення ефективності. З метою розроблення дієвих механізмів профілактики суїциду серед підлітків, прокуратурою області прийнято участь у розширеній колегії Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації. За її наслідками надано відповідні доручення адміністраціям навчальних закладів області, керівникам органів управління освітою.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар