У депутата облради забрали землю під аквапарк

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Дніпропетровський апеляційний господарський суд визнав недійсним на майбутнє договір оренди ділянки у місцевому парку, укладений між Кіровоградською міською радою та ТОВ «ХХІ-Вік» у травні 2006 року.

Про це повідомляють Наші гроші.

Ділянка площею 0,66 га  перебуває на праві постійного користування у Комунального підприємства «Парк культури і відпочинку ім. 50-річчя Жовтня». Цей дендропарк віднесено до пам’яток природи місцевого значення.

Разом з тим, Кіровоградська міська рада передала 0,66 га парку в оренду ТОВ «ХХІ-Вік», не прийнявши рішення про вилучення цієї ділянки з користування парку з відповідним погодженням Верховної Ради. Крім того, у договорі оренди ділянка визначена як землі житлової та громадської забудови, хоча рішення про зміну цільового призначення ділянки міськрада не приймала.

Також суд вказав, що міськрада затвердила проект землеустрою щодо відведення ділянки в оренду за відсутності державної експертизи землевпорядної документації. Так, проект землеустрою затверджений 31 січня 2006 року, а держекспертизу проект пройшов лише 15 травня.

ТОВ «ХХІ-Вік» у 2006 році отримало ділянку строком на 49 років під розміщення аквапарку (на базі штучно створених озер).

Засновниками є депутат Кіровоградської облради Микола Онул і депутат Кіровоградської міськради Людмила Катеринич. Протягом 2004-2012 років засновниками фірми були Микола Онул і Людмила Онул, яка є депутатом Кіровоградської міськради.

Катеринич та подружжя Онул обиралися відповідно до міськради і обради від Партії регіонів. Але у 2012 році Микола Онул вийшов з фракції ПР в облраді і зараз є позафракційним депутатом. У свою чергу Людмила Катеринич та Людмила Онул у 2013 році увійшли до новоствореної фракції «УДАР», яку очолила Онул.

КП «Парк культури та відпочинку імені 50 років Жовтня» протягом 13 років очолював депутат Кіровоградської міськради (з 2006 року) Віталій Бєлов, поки не був звільнений у 2013 році. Зараз він є членом фракції «УДАРу» у міськраді; обирався від Партії регіонів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар