Росіяни не відмовляються від будівництва на Кіровоградщині?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Російська паливна компанія «ТВЕЛ» продовжує працювати за проектом будівництва заводу з виробництва ядерного палива в смт. Смоліне Кіровоградської області. 

Як повідомила Першій електронній прес-служба ДК «Росатом», на цьому наголосив старший віце-президент ВАТ «ТВЕЛ» з комерції та міжнародного співробітництва Василь Константинов на Міжнародному Форумі «Атомекспо-2014», який нещодавно відбувся в Москві.

«Ми не змінюємо своїх планів з приводу спорудження заводу. Це вигідно як українській, так і російській стороні, – заявив Василь Константинов. – Завдяки цьому проекту Україна зможе підвищити свою енергетичну безпеку та забезпечити диверсифікацію джерел постачання ядерного палива».

Старший віце-президент ТВЕЛ повідомив, що на сьогодні немає жодних сигналів від української сторони щодо перегляду якихось параметрів проекту. Константинов додав, що через складнощі з фінансуванням проекту роботи по заводу сьогодні відстають від початкового графіка більш ніж на півтора року.

Нагадаємо, завод з виробництва ядерного палива будується в смт. Смоліне Кіровоградської області. Виробнича потужність заводу складе 800 тепловиділяючих збірок ТВЗА на рік. Чисельність персоналу, зайнятого на виробництві при повному завантаженні, повинна скласти близько 400 осіб.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар