Голова Кіровоградської ОДА пересів в інвалідний візок (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 17 червня, голова Кіровоградської облдержадміністрації Олександр Петік пересів в інвалідний візок, щоб дізнатися, чи зручно людям з обмеженими можливостями дістатися на перон залізничного вокзалу.

Як повідомляє кореспондент Першої електронної, Петік викликав працівників вокзалу, які надають додаткові послуги інвалідам (як виявилося – це прибиральниці), і з їхньою допомогою піднявся пандусом на перон.

Як поділився враженнями голова ОДА, було незручно. Його підтримав голова ГО «Сила духу» Олександр Переверзєв, який більшу частину життя провів в інвалідному візку, заявивши, що на пандусі занадто вузькі повороти, тож їхати доводиться дуже обережно. Також, за його словами, на дзвінок кнопки виклику вибігають дві дівчини «вагою по 20 кілограм», які з величезними зусиллями виштовхують візок з інвалідом вгору. На думку Олександра Переверзєва, цим мають займатися дужі чоловіки, а ще краще було б переробити пандус – розширити доріжки.

У відповідь Олександр Петік назвав пандус залізничного вокзалу «недопрацюванням». Він обіцяв встановити тут підйомник, якщо той коштуватиме менше грошей, ніж затрачено на пандус.

Нагадаємо, пандус було введено в експлуатацію влітку 2013 року, витративши на його спорудження 75 тис. грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар