У Світловодську «Святая Русь» агітувала за об’єднання з Росією

Учора у Світловодську біля Обеліску слави члени ГО «Всеукраїнський рух за державність і духовне відродження Святої Русі» виставили намети, намагалися провести мітинг і займалися сумнівною агітацією: «третя раса», гілки берези та заклики до об’єднання з Роcією.

Як повідомив кореспондент Першої електронної, представники проросійської організації роздавали агітаційні матеріали, що закликали до покори та об’єднання з «Росією-спасителем» задля створення «третьої раси».

Обурені мешканці Світловодська зателефонували депутату міськради Юрію Сап’янову. «Прибувши на місце разом із іншими громадськими активістами, я викликав міліцію. А поки вона їхала, ми відібрали у провокаторів їхні газети і спалили у найближчій урні», – розповів Сап’янов.

Наряд міліції, який невдовзі прибув, запросив учасників інциденту до райвідділу для з’ясування обставин.

Координатор «Святої Русі» у Кіровоградській області Андрій Зубков у розмові з Першою електронною назвав цей інцидент «полюванням на відьом». «Святою Руссю ми вважаємо не лише Росію, Україну та Білорусь, це визначення набагато ширше – воно охоплює всі європеоїдні народи Землі. І Путін із своєю агресивною щодо України політикою тут ні до чого. І ми його не ототожнюємо з російським народом», – заявив Зубков.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар