Гайворонський район придбав спецзахист, продукти, речі першої необхідності для військових (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Мешканці Гайворонського району підтримали своїх земляків – 19 хлопців і чоловіків, які вступили до Кіровоградського батальйону територіальної оборони, створеного з колишніх військовослужбовців.

Як повідомив кореспондент Першої електронної з Гайворона, ініціатором акції підтримки став місцевий мешканець Іван Томашевський. Розмовляючи зі своїм сином Олександром по телефону, він дізнався, що незабаром батальйон візьме участь в антитерористичній операції, а засобів захисту у хлопців немає.

Тоді батько організував збір коштів на потреби військових і сам зробив перший внесок. Його підтримали місцеві підприємці і фермери, а також політехнічний коледж, райвійськкомат, церква п’ятидесятників й інші мешканці району.

На зібрані кошти Томашевський закупив у Львові бронежилети (там просили найменшу ціну) і особисто привіз їх до Кіровограда. На решту грошей активісти придбали для військовослужбовців продукти харчування, картки поповнення телефонних рахунків, цигарки, білизну та речі першої необхідності.

Вже вкотре збирає продукти харчування для українських військовослужбовців з в/ч Кіровограда і Миколаєва, солдатів, які беруть участь в антитерористичній операції на Сході голова гайворонського фермерського господарства «Олена» Ю. Сирота (також бере на себе усі витрати на їхнє транспортування).

Ще один мешканець Гайворона Вадим Москальчук вже три місяці несе службу на Сході – направлений у 25-у окрему Дніпропетровську повітряно-десантну бригаду. Він обрав найгуманнішу професію – лікувати людей – і як хірург просить земляків, по можливості, передати у військову частину хоча б хірургічні голки і нитки, яких дуже не вистачає.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар