Бобринецький район приймає біженців

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Три сім’ї біженців (шість осіб, з них троє дітей дошкільного віку) зі східної України прибули до Бобринецького району і стали на облік у центрі соціального захисту населення.

Такі дані, зафіксовані станом на 12 червня, озвучила начальник районного центру соцзахисту населення Наталія Сабліна.

За її словами, всі біженці розмістилися у рідних, які постійно проживають у Бобринецькому районі. Наразі соціальні служби займаються влаштуванням дітей у дитячі садки та вирішують питання соціальних виплат.

Щодо робочих місць на Бобринеччині, з цим, виявляється, досить сутужно: навантаження на кожну з 15 вакансій складає 39 осіб-претендентів. За словами директора РЦЗ Ольги Орзи, біженці до служби зайнятості поки що не зверталися.

За попередніми даними Бобринеччина готова прийняти і 90 осіб зі сходу. Зокрема, гуртожиток профтехучилища №32 може надати 30 місць, гуртожиток сільскогосподарського технікуму – 50, готель ПАТ “Бобринецька сільгосптехніка” – 10. В цих закладах є всі умови для тимчасового проживання біженців та можливість організувати гаряче харчування.

Окрім того, готовність допомогти співвітчизникам висловили і місцеві мешканці. Так депутат районної ради, фермер Володимир Рижков повідомив, що готовий прийняти три, а можливо й більше сімей біженців, надати їм житло в Бобринці чи в Олексіївці, забезпечити роботою та заробітною платою.

Зінаїда Пирля, «Честь хлібороба», спеціально для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар