Кіровоградцям показали «Ригу» в фото

У бібліотеці ім. Д. Чижевського в рамках комунікаційної кампанії «Рига 2014 – культурна столиця Європи» відкрилась фотовиставка «Рига – 2014», яку створив харківський фотохудожник, член Національної Спілки фотохудожників України Володимир Оглоблін.

Як повідомив на відкритті Володимир Оглоблін, займатись фотографією ніколи не планував, аж поки на другому курсі історичного факультету Харківського університету не взяв до рук домашній фотоапарат.

На виставці презентовано 30 улюблених робіт автора. «Цікава історія пов’язана із фотографією «Бег времени (Домский собор)». Вона не підлаштована і не зіграна. Я просто перекрив дорогу дівчині і був готовий фотографувати, а в неї не було іншого виходу як стрибати через калюжу» – говорить фотограф.

У відкритті виставка взяла участь Перший секретар Посольства Латвійської Республіки в Україні Лігіта Давидова. Вона розповіла відвідувачам виставки про культурне життя Латвії. Секрет високого рівня естетичного розвитку латвійців у тому, що їх мистецтво близьке до простих людей, для яких воно й існує. Наприклад, виставки вони організовують не в музеях, а біля ринків, адже випадкових відвідувачів там більш ніж достатньо. У Ризі також існує музей, у якому кожен латвієць може лишити річ, яка змінила його життя. Таким чином зберігається і річ, і пам’ять про неї, а відвідувачів налічується в рази більше, аніж у художніх музеях.

На завершення для відвідувачів виступив Кіровоградський муніципальний камерний хор Юрія Любовича.

Фотовиставка працюватиме до 12 липня за адресою вул. Велика Перспективна, 24.

Ольга Ткаченко для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар