Кіровоград став першою зупинкою «ЄВРОавтобусу»

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 12 червня, «ЄВРОавтобус» приїхав до Кіровограда з програмою освітніх заходів на європейську тематику, які покликані об’єднати Україну та ЄС і збільшити інтерес жителів невеличких міст до питань інтеграції.

Як повідомила Першій електронній координатор інформаційної кампанії «Будуємо Європу в Україні» Ольга Сушицька, Кіровоград став першою з чотирьох зупинок ЄВРОавтобуса. Маршрут передбачає також зупинки у Кривому Розі, Черкасах й Полтаві.

Просвітницьку кампанію «Будуємо Європу в Україні» представництво ЄС проводить із липня минулого року. В рамках програми з різними заходами організатори відвідали майже всі обласні центри України, крім Луганська й Сімферополя.

За словами Ольги Сушицької, програма започаткована для того, щоб розповісти українцям про деталі, розкрити різні аспекти, розвіяти міфи про союз, ознайомити з літературою про Європу.

Така література користувалась попитом серед кіровоградців, тому її роздавали безкоштовно. Під клеймо «безкоштовно» не очікувано потрапили і книги з шафи бук-кросингу: на поличках не лишилось майже нічого із запропонованого для обміну.

Особливо обізнані у європейській тематиці відвідувачі отримали подарунки за участь у Євро-вікторині.

Ольга Ткаченко для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар