Мобілізованого вчителя Вільшанської школи звільнено з роботи незаконно

Прокуратурою Вільшанського району, за результатами розгляду звернення вчителя географії Вільшанської ЗОШ I-III ст., проведено перевірку.

Про це Першій електронній повідомила прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Встановлено, що звільнення із посади вчителя у зв’язку з його мобілізацією суперечить Кодексу законів про працю України та вимогами Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу.

Зокрема, оскільки до цього часу трудова книжка вчителеві не видана, то на останнього поширюються вимоги Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», відповідно до якої за громадянами України, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігаються місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форм власності.

Зважаючи на викладене, керівництву школи внесено подання з вимогою поновити незаконно звільненого вчителя на роботі зі збереженням за ним заробітної плати. Документ прокурорського реагування перебуває на розгляді.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар