Кіровоградські школярі працюють в унікальній лабораторії МАНУ

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Учні 8-х класів гімназії ім. Шевченка м. Кіровограда досліджують ландшафтний заказник «Монастирище» за допомогою унікальної пересувної лабораторії Малої академії наук України сьогодні, 5 червня.

Як розповіла кореспонденту Першої електронної директор гімназії Галина Война, МанЛаб – це унікальний пересувний лабораторний комплекс Національного центру “Мала академія наук України”, яка покликана допомагати учням шкіл України у навчальних та наукових проектах.

Лабораторний комплекс спеціалізується на дослідженнях у галузях природничого напрямку: фізика, хімія, біологія, географія, астрономія. Сьогодні ж колектив пересувної лабораторії, до складу якого входять фахові науковці під керівництвом доктора технічних наук професора Ігоря Чернецького разом з восьмикласниками Кіровоградської гімназії №5 досліджують унікальний ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Монастирище».

Кіровоградські школярі отримали можливість взяти участь у експедиції завдяки заявці, яку розглянули у Малій академії наук. Зараз восьмикласники проводять унікальні заміри і експерименти зі застосуванням наукового та навчального обладнання українських виробників та провідних виробників світу “Phywe”, “Furier”, “National Instrument”, “Celestron” та ін.

За результатами експедиції завтра, 6 червня, буде проведена прес-конференція у стінах навчального закладу, а отримані дані будуть використані для наукових робіт учнів гімназії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар