Виконавчий комітет Кіровоградської міської ради може поповнити активіст Євромайдану

Завтра, 5 червня, депутати Кіровоградської міської ради голосуватимуть за новий склад виконкому.

Про це Першій електронній стало відомо з власних джерел.

Серед можливих кандидатур називають Олександра Ратушняка, кандидата педагогічних наук, старшого викладача кафедри української літератури Кіровоградського державного педагогічного університету.

В коментарі Першій електронній сам Олександр зазначив, що таку пропозицію він отримав ще наприкінці травня. На засіданні координаційної ради кіровоградського Євромайдана, яка зібралася в неповному складі, Олександру, як активісту Євромайдана, не рекомендували погоджуватись на цю пропозицію. Проти був Сергій Міхальонок і більшість членів ради, мотивуючи це попереднім рішенням про вихід представників Євромайдана з усіх переговорних процесів з представниками влади. Зазначимо, що сам Сергій Міхальонок, депутат міської ради, попри свою заяву на попередньому пленарному засіданні тридцять восьмої сесії про складення депутатських повноважень, досі не написав відповідну заяву.

Сам Олександр Ратушняк вважає, що громадськість повинна брати активну участь в управлінні містом, але не наполягає власне на своїй кандидатурі. Рішення щодо своєї участі він ще не приймав. Тим не менш, на завтрашньому засіданні міської ради його кандидатуру скоріше за все буде висунуто представниками так званої ситуативної більшості.

Нагадаємо, що 28 січня кіровоградського науковця і активіста Євромайдана Олександра Ратушняка засудили до 60 діб тримання під вартою на час слідства. Йому інкримінували заклики до штурму ОДА і підбурювання до протиправних дій. Вже 30 січня суд задовольнив апеляцію захисту та звільнив Ратушняка в залі суду під особисте зобов’язання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар