Кіровоградсько-донбаський Макулатурник знову показав свої бойові літаки (ФОТО)

Авторська виставка авіамоделей відомого кіровоградського митця Ігоря Шатохіна «100-літня історія бойової авіації» відбулася в кіровоградському аеропорту сьогодні, 31 серпня.

В експозиції представлені більше сотні моделей бойових літаків: від Першої світової війни до сьогодення.

Як зазначив Ігор Шатохін, з урахуванням моделей, що перебувають у роботі, число його літаків-моделей сягає приблизно двохсот. Перші свої моделі він створив ще у дитинстві.

Через те, що моделі головним чином складаються із паперу, отримав неформальне ім’я Макулатурник.

Ігор Шатохін зауважив, що запрошення на проведення персональної виставки авіамоделей має від Ватикану, короля Іспанії, міста Дубаї, французької авіа-виставки Ле Бурже.

DSC_0025-1

Виставки авіамоделей Ігоря Шатохіна регулярно відбуваються по всій Україні і не тільки. Сьогоднішня відбулася завдяки підтримці авіакомпанії «Урга».

Довідка. «Народився на Донбасі, в місті Первомайську Луганської області. Скільки себе пам’ятаю – весь час щось майстрував руками: малював, ліпив, пиляв, стругав, був «дворовим зброярем», всі пацани грали в «войнушку» моєю зброєю.

Я художник самоучка, все життя вчився майстерності самостійно. Три роки, проживаючи в Дагестані, удосконалював і осягав техніку карбування на досвіді і секретах місцевих майстрів.

Мені в житті завжди щастило на хороших людей, які допомагали мені утвердитися в рішенні – серйозно займатися творчістю.

Кілька років жив і працював у Москві, Києві, Архангельську. Провів більше 40-ка авторських виставок. Неодноразово був за кордоном», — описує свій творчий шлях на власному сайті.

DSC_0008-1

DSC_0063-1

DSC_0067-1

DSC_0023-1

DSC_0028-1

shat1

DSC_0026-1

DSC_0009-1

Поширити:

Залишити коментар:

коментар