Дороги Кіровоградщини «розпливаються» під вантажівками

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Дороги Кіровоградщини, які будувалися за нормативами 50-60-х років минулого століття, нині зовсім не витримують надмірних навантажень від габаритного транспорту і просто «розпливаються» під вантажівками. 

Про це під час наради в облдержадміністрації розповіли представники обласної служби автомобільних доріг, повідомив кореспондент Першої електронної.

За їхніми словами, якщо за загальноприйнятими нормами при температурі повітря вище 24 градусів навантаження на одну вісь вантажного автомобіля має становити не більше 7 тонн, то на сьогодні дорогами області перевозяться вантажі понад 60-80 тонн (а то й по 100 т., що фактично дорівнює вазі залізничного вагону).

Дорожники розповіли, що для мінімізації руйнації доріг в області створений пункт габаритновагового контролю, проте через нього проходить зовсім не значна частина вантажівок. Тож, на їхню думку, необхідно створити ще хоча б два таких пункти.

Представники 8 автопідприємств області, які були присутні на нараді, погодилися з претензіями до них, але натомість попросили дорожників обладнати вздовж доріг спеціальні майданчики – стоянки вантажного автотранспорту, де водії могли б перечекати спеку і не руйнувати дорожнє покриття.

До речі, штраф за перевантаження габаритного транспорту на сьогодні становить всього 138 гривень, а збитки, які при цьому завдаються дорогам, – мільйони гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар