У День захисту дітей влада та журналісти побували у центрі матері та дитини (ФОТО)

Сьогодні, 1 червня, Кіровоградський обласний соціальний центр матері та дитини, що знаходиться у селищі Нове приймав гостей. У День захисту дітей сюди приїхав голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко та представники засобів масової інформації.

Центр був створений з метою тимчасового забезпечення житлом матерів, які не мають умов для повноцінного виховання дитини. Аби мами могли реабілітуватись після пологів та зберегти для дітей хоч і не повну, але все-таки сім’ю. У комунальному закладі проживають жінки, які потрапили у складні життєві ситуації. Жінка може перебувати у закладі, поки її дитині не виповниться 18 місяців.

Зараз у соціальному центрі проживають 7 матерів з дітьми. Також очікується приїзд двох жінок, одна з яких – мати двох дітей, що вийшла з місць позбавлення волі. Поки діткам, народженим шестимісячними, надають відповідні умови у лікарні, у соціальному центрі вже облаштовано кімнату.

Директор комунального закладу Інна Жолобова розповіла, що з 1 червня 2012 року в центрі матері проживало 36 матерів різного віку. Наймолодшою була чотирнадцятирічна мама, а найстаршій – 38 років. Зараз основний вік жінок, які тут зареєстровані – 19-25 років. З семи діток двом майже по року, а решті до півроку. Також серед малечі лиш одна дівчинка, а решта – майбутні захисники країни.

Умови для проживання матерів з дітками створені досить комфорті. Окрім соціальних працівників, які навчають і допомагають доглядати за дітьми, у центрі також працюють медичні працівники та психологи. Жінки задоволенні умовами, в яких проживають. «Лишилась би і ще, якби можна було» – говорить жителька центру Ольга.

Голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко подарував набір необхідних речей для жительок центру та пообіцяв найближчими днями допомогти підключити комунальний заклад до мережі Інтернет.

Ольга Ткаченко для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар