Чому ПФК «Олександрія» не йде до Прем’єр-ліги? (ФОТО)

Професійний футбольний клуб “Олександрія” не зможе ввійти до складу команд Прем’єр-ліги за результатами першості серед команд 1 ліги, де ПФК “Олександрія” здобула призове друге місце.

“Ніхто не запрошував нас до премєр-ліги, це — де-юре”, – прокоментував президент клубу Сергій Кузьменко, передає кореспондент Першої електронної з Олександрії.

Це пов’язано, на думку президента, з тим, що Прем’єр-ліга остаточно визначалась тільки з датою початку чемпіонату. До сьогодні невідомо скільки команд буде виступати і на яких умовах.

Крім суто юридичних та організаційних питань, існує проблема безпеки футболістів та проблема рівня підготовленості нинішнього складу команди до виступу в елітному підрозділі українського футболу. “У нас є відверті побоювання, що команда ПФК “Олександрія”в нинішньому складі зможе на рівні конкурувати з іншими командами Прем’єр-ліги”, – зазначив С. Кузьменко.

Є проблеми і фінансові, оскільки за словами президента, складна економічна ситуація в країні відгукується на впевненості у завтрашньому дні і бізнесу, що утримує команду.

В разі надходження відповідної пропозиції щодо участі команди у Прем’єр-лізі, тренерський штаб разом із керівництвом клубу буде спільно вирішувати питання участі ПФК “Олександрії” у вищому футбольному дивізіоні країни.

31 травня ПФК “Олександрія” здобула друге місце у першості серед команд Першої ліги, перемігши вдома миколаївський муніципальний клуб з розгромним рахунком 5:0. Таким чином, команда отримала можливість бути долученою до складу української футбольної Прем’єр-ліги.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар