Доба у зоні АТО: окупаційні війська застосовують заборонені Мінськими домовленостями артилерію і міномети

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© Корреспондент.net

Протягом 15 лютого в районі проведення АТО знову спостерігалася ворожа активність. Причому російсько-окупаційні війська вчергове застосовували по захисниках України заборонені Мінськими домовленостями артилерію калібру 122 мм, й міномети калібрів 120 та 82 мм.

Інформує ІАЦ РНБО.

Загалом минулої доби по оборонних позиціях Українських військовослужбовців зафіксовано 10 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. Окупанти випустили по нашим захисникам 10 снарядів з артилерії калібру 122 мм, близько 70 – з мінометів калібру 120 мм, та понад 40 снарядів з мінометів калібру 82 мм.

З огляду на те, що потужні артилерійські та мінометні обстріли були прицільними, військовослужбовці Збройних Сил України двічі відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

Із сумом повідомляємо, що 15 лютого внаслідок ворожого обстрілу ми маємо втрату – загинув один наш Український захисник, 1979 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким, та бойовим товаришам нашого військовослужбовця.

Окрім цього, внаслідок обстрілів, один військовослужбовець отримав бойове травмування. Його було евакуйовано до військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я нашого захисника – задовільний.

Луганський напрямок

Відбулося 2 прицільних ворожих обстріли, які противник вів вдень по захисниках Луганського. Зафіксовано приліт ворожих мін з мінометів калібру 82 мм, й тривалі обстріли з озброєння БМП та великокаліберних кулеметів.

Військовослужбовці Збройних Сил України застосували у відповідь штатне піхотне озброєння.

Донецький напрямок

З вини бойовиків російсько-окупаційних військ відбулося 8 порушень режиму тиші.

Зранку по захисниках Тарамчука окупанти випустили 10 мін калібру 82 мм, при цьому застосовували гранатомети та стрілецьку зброю.

Під активний вогневий вплив окупантів тричі потрапляли оборонці Водяного. Тут протягом минулої доби ворог випустив по нашим захисникам 10 снарядів з артилерії калібру 122 мм, та близько 20 мін з мінометів калібру 120 мм. Також зафіксовано непоодинокі обстріли з озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї.

З мінометів калібрів 120 та 82 мм ворог вів обстріли наших оборонних позицій в районі Павлополя, Чермалика, Широкиного, а також шахти Бутівка, де окрім цього зафіксовано обстріли з гранатометів та зенітної установки ЗУ-23-2.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командуванням російських окупаційних військ підготовлено проведення провокаційних заходів на лінії розмежування з метою звинувачення України у порушенні Мінських домовленостей під час зустрічі представників «Нормандської четвірки» на полях Мюнхенської конференції з безпеки (відбудеться 16-18 лютого ц.р.).

Зокрема, противник має наміри здійснити серію обстрілів населених пунктів з подальшим наданням сфабрикованих фото і відео матеріалів т.зв. «доказів» з метою введення в оману представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про порушення режиму припинення вогню підрозділами Сил АТО. Для оперативності поширення інсинуацій в інформаційному просторі, командуванням окупаційних військ передбачено залучення до вказаних заходів знімальних груп провідних російських пропагандистських ЗМІ.

При цьому, як зазначає прес-центр Штабу АТО, російські пропагандисти використовують державні символи України для створення цих «фейкових» новин.

На одному із полігонів в районі відведення важкого озброєння, танковий підрозділ десантно-штурмової бригади провів вогневі тренування з бойовою стрільбою

Бойові машини здійснили переміщення у визначений район полігону, екіпажі отримали навчальні ввідні та почали роботу.

Завданням танкістів-десантників було ураження цілей з місця та з ходу, або за командою керівником заняття знищувати цілі у вказаній послідовності. Після здійснення пострілу, під час відходу з вогневої позиції, використовувалися димові заряди для маскування.

Як зазначив командир танкового підрозділу, стрільба під час руху є основним видом вогню бойової машини. Саме це демонструє злагодженість всього екіпажу. У підсумку – визначені цілі було уражено.

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок застосування зброї і бойової техніки з’єднаннями, військовими частинами і підрозділами Збройних Сил під час виконання ними завдань у районі проведення АТО у мирний час

Відповідна Постанова від 14 лютого № 68 опублікована на Урядовому порталі.

У документі, зокрема, наголошується, що рішення про застосування зброї та/або бойової техніки під час виконання завдань у районі АТО або самооборони приймається з урахуванням обстановки командирами з’єднання, військової частини і підрозділу Збройних Сил відповідно до вимог цього Порядку і наказів керівника оперативного штабу.

Президент України Петро Порошенко своїм Указом затвердив строки звільнення в запас військовослужбовців строкової служби та терміни проведення чергових призовів у 2018 році. Відповідний Указ № 33/2018 оприлюднено на сайті Адміністрації Президента

У документі, зокрема, йдеться, що військовослужбовців строкової служби, які мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр та вислужили встановлені строки строкової військової служби, звільнять у квітні — травні, серпні 2018 року та у жовтні — листопаді 2018 року.

Інших військовослужбовців строкової служби, які вислужили встановлені строки строкової військової служби, звільнять у запас у квітні — травні та у жовтні — листопаді 2018 року.

Призов у 2018 році на строкову військову службу відбудеться у квітні — травні та жовтні — листопаді.

Указ набуває чинності з дня його опублікування.

Сьогодні, 16 лютого, Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак розпочав робочу поїздку до Харківської області

Глава оборонного відомства відвідав Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та провів зустріч із керівним складом та курсантами військового вишу.

Міністр оборони України Степан Полторак представив особовому складу нового керівника — генерал-майора Олександра Турінського, який тимчасово виконуватиме обов’язки начальника військового вишу.

На Прикарпатті, наперекір зимовій негоді, в бригаді тактичної авіації відбуваються планові польоти

Льотний склад відпрацьовує свої навички навіть за умов встановленого мінімуму погоди.

Завдання, які стоять перед льотним складом та групами забезпечення польотів, виконуються з високою якістю та в повному обсязі.


Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар