Російсько-окупаційні війська минулої доби 11 разів обстрілювали українські позиції

Речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк / © mediarnbo.org

Минулої доби бойовики російсько-окупаційних військ знову змінили напрямок обстрілів позицій захисників України на лінії зіткнення. Також збільшились інтенсивність вогневих провокацій з боку противника. Загалом зафіксовано 11 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на ІАЦ РНБО.

Наші захисники 5 разів відкривали вогонь у відповідь із не забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Внаслідок ворожих обстрілів 9 лютого один українській військовослужбовець отримав поранення. Його було евакуйовано до медичного закладу. Стан здоров’я нашого захисника – важкий.

Луганський напрямок

Ворожа активність спостерігалася на цьому напрямку, де зафіксовано 9 прицільних обстрілів наших оборонних укріплень.

Зокрема, з мінометів калібру 82 мм російські окупанти випустили 5 мін по захисниках Новгородського. Ворожі обстріли з озброєння БМП зафіксовано в районі Новоолександрівки та Богуславського. Окрім цього, поблизу вказаних населених пунктів, а також в районі Луганського, Зайцевого, Світлодарська, окупанти неодноразово вели вогонь в бік наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

У переважній більшості ворожих вогневих провокацій, наші військовослужбовці застосовували у відповідь не заборонене Мінськими угодами піхотне озброєння.

Донецький напрямок

В обідню пору відбулося 2 прицільних ворожі обстріли позицій українських військовослужбовців.

Поблизу н.п. Піски зафіксовано обстріл наших позицій з мінометів калібру 120 та 82 мм, де противник випустив 5 снарядів. В районі н.п. Славне відбувся ворожий обстріл зі стрілецької зброї.

Відновлення військових обєктів

У 2018 році на заходи з капітального будівництва і ремонту об’єктів Збройних Сил України виділено рекордний фінансовий ресурс понад 4 млрд грн. Фінансування робіт буде здійснюватися за трьома напрямками.

Понад 3 млрд грн за загальним фондом Міністерства оборони України передбачено для будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об’єктів та будівництво казарм поліпшеного планування для військовослужбовців за контрактом.

1 млрд грн за спеціальним фондом за рахунок коштів, які надійшли до Міністерства оборони України від реалізації конфіскованого майна — на будівництво казарм поліпшеного планування для військовослужбовців за контрактом.

Ще майже 60 млн грн за загальним фондом оборонного відомства передбачені за окремою програмою для переобладнання будівель під спеціально пристосовані казарми для військовослужбовців за контрактом. Ця програма успішно діє понад 10 років.

Слід відзначити, що фінансування Міністерства оборони на заходи з будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об’єктів динамічно зростає щороку, що дозволяє суттєво розвивати інфраструктуру військових містечок. Фінансування у 2018 році у порівнянні з 2017 роком збільшено майже у 4 рази. А якщо порівняти його з фінансуванням у 2014 році — збільшилось майже в 30 разів, з майже 137 млн грн до понад 4 млрд грн.

Окрім цього, у 2018 році Міністерство оборони України планує відновити 756 військових об’єктів. Зокрема, провести будівництво 184 житлових комплексів для розміщення 23 тисяч військовослужбовців військової служби за контрактом.

Будівництво здійснюватиметься на територіях військових містечок у 21 області України.

Також сплановано капітальний ремонт зі встановленням сучасного обладнання продовольчої служби у понад 50 їдальнях у 51 військовій частині, з метою поетапного переходу цих частин на нові стандарти харчування за Каталогом продуктів.

Крім того, цього року значна увага приділена розвитку сучасної інфраструктури Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Так, для комфортного розміщення особового складу, у двох військових містечках у селищі Дачне Одеської області, де мають базуватися визначені підрозділи Військово-Морських Сил тривають ремонтно-відновлювальні роботи.

Загалом, цього року на будівництво табірних містечок, розвиток інфраструктури ВМС та Сил спеціальних операцій ЗС України виділено близько 740 млн грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар