Українських прикордонників обстріляли з території Росії

Речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк / © mediarnbo.org

Учора, близько 12:30, українські підрозділи, які забезпечують охорону Державного кордону піддалися провокативному обстрілу зі стрілецької зброї з території Російської Федерації.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на ІАЦ РНБО.

Вогонь вівся з району населеного пункту Ушаковка, Ростовської області.  Жоден з наших військових не постраждав, вогонь у відповідь не відкривався.

Тим часом в районі АТО, після загострення ситуація на лінії зіткнення протягом останніх кількох днів, минулої доби обстановка характеризувалася відносним затишшям.

Унаслідок ворожих обстрілів один наш захисник  отримав бойове травмування.  Постраждалого оперативно доставлено до військового мобільного госпіталю. Стан здоров’я військовослужбовця оцінюється як задовільний.

Луганський напрямок

Тут, де ще позавчора противник застосовував увесь спектр озброєння, включно з важкою артилерією та мінометами, минулої доби не зафіксовано жодного обстрілу.

Донецький напрямок

Обстановка не зазнала суттєвих змін, противник продовжує проявляти незначну активність. Минулої доби тут відбулося 4 обстріли позицій Збройних Сил України з боку російсько-терористичних військ.

В районі населеного пункту Широкине наш опорний пункт опинився під вогнем із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм. У бік українських військових ворог випустив 12 мін цього калібру.

З мінометів калібру 82 мм та гранатометів противник відкривав вогонь по нашим позиціям неподалік населених пунктів  Водяне та Піски. В бік українських військових окупанти випустили 9 мін.

Військовослужбовці Збройних Сил України вогонь у відповідь не відкривали.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Під час навчальних зборів з резервістами, так званих, 1-го  та  2-го армійських корпусів російсько-окупаційних військ, особливу увагу було приділено підготовці механіків-водіїв, навідників-операторів бойових машин, а також фахівців артилерійських підрозділів.

Проведення ватажками окупантів наступного етапу зборів з резервістами передбачається розпочати 17 лютого цього року. Під приводом навчань окупаційне командування має намір провести доукомплектування частин і з’єднань окупаційних військ. З цією метою представники т.зв. «військових комісаріатів» активізували діяльність щодо вручення повісток та постановки на військовий облік місцевих мешканців віком до 50 років.

Цивільно-військове співробітництво

Військовослужбовці зведеного підрозділу штабу оперативно-тактичного угруповання «Донецьк» продовжують надавати допомогу місцевому населенню у районі виконання завдань.

Розуміючи умови, у яких опинилися наші громадяни у прифронтовій зоні через неоголошену Росією війну, військові    діляться з мешканцями речами першої необхідності.

Щира вдячність та моральна підтримка донеччан стають найкращою подякою нашим захисникам.

Днями, у рамках гуманітарного проекту Збройних Сил України «ЕВАКУАЦІЯ 200», відділом пошукової роботи Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України у взаємодії з Національною поліцією України та представником громадської організації «Спілка ветеранів Афганістану Луганщини» проведено пошук родичів загиблих, останки яких знайдено у вересні 2017 року під час проведення пошукових робіт поблизу селища Середнього Теплого, Станично-Луганського району.

Після проведення ДНК-експертизи були встановлені чотири особи загиблих, двоє з яких є громадянами Російської Федерації.

Останки ідентифікованих тіл передані на тимчасово непідконтрольну територію Луганської області для поховання та подальшого транспортування тіл родичам та остаточного поховання на території Російської Федерації.

Інформація СЦКК

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) інформує, що за сприяння Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ фахівцями комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» завершено роботи щодо відновлення повноцінного забезпечення водою селища Майорськ та селища шахти «6/7» (Донецька область).

Під час робіт усунено аварійну ситуацію на живильному водоводі і водопровідних розподільних мережах селища Майорськ та ліквідовано аварії на мережах водозабезпечення селища шахти.

Крім того, на водоводі в районі селища Майорськ встановлено новий прилад для обліку води, який комунальному підприємству «Компанія «Вода Донбасу» було надано у якості гуманітарної допомоги Міжнародним Комітетом Червоного Хреста.

Українська сторона СЦКК наголошує, що виконання заходів з відновлення зруйнованої цивільної інфраструктури Донбасу є одними з пріоритетних завдань Уряду України, спрямованих на поліпшення гуманітарної ситуації в регіоні.

З метою вшанування кращих військовослужбовців Збройних Сил України продовжується нагородження наших захисників заохочувальними відзнаками Міноборони України

З початку 2018 року, станом на сьогодні, заохочувальними відомчими відзнаками нагороджено 365 військовослужбовців та працівників ЗС України.

З початку проведення АТО заохочувальними відзнаками Міністерства оборони України нагороджено 51 тисячу 210 військовослужбовців та працівників ЗС України – учасників АТО.

За інформацією Департаменту кадрової політики Міністерства оборони України, станом на 7 лютого, статус учасника бойових дій отримали понад 223 тисячі 630 військовослужбовців та працівників ЗС України – учасників АТО.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар