Минула доба у зоні АТО: загинув український військовий, окупанти активізувалися на донецькому напрямку

© mediarnbo.org

Протягом минулої доби бойовики російсько-окупаційних військ продовжили обстріли в бік захисників України, використовуючи заборонені Мінськими угодами зразки озброєння. На жаль, унаслідок підриву на вибуховому пристрої, загинув український військовий.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Загалом минулої доби зафіксовано 4 прицільних ворожі обстріли. Всі вони відбулися на Донецькому напрямку. При цьому окупанти випустили в бік позицій захисників України 18 снарядів з мінометів калібру 82 мм.

Внаслідок ворожих обстрілів 2 лютого троє українських військовослужбовців отримали поранення в районі Авдіївки. Наших захисників було евакуйовано до військового мобільного госпіталя, де їм надається кваліфікована медична допомога. Стан здоров’я двох військовослужбовців – задовільний, одного – середньої важкості.

Окрім цього, із сумом повідомляємо, що за уточненою інформацією Штабу АТО, 1 лютого ми все ж таки мали втрату. На Донецькому напрямку, внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої, нажаль, загинув військовослужбовець Збройних Сил України, 1994 р.н.

Висловлюємо співчуття рідним і близьким нашого захисника, а також військовослужбовцям, з якими захищав Україну від російської агресії наш герой.

Луганський напрямок

Порушень режиму тиші протягом минулої доби з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Донецький напрямок

Противник активізувався саме тут. Протягом минулої доби відбулося 4 прицільних ворожі обстріли позицій захисників України.

З близько 12:00, протягом 40 хвилин, противник турбував захисників Лебединського вогнем з гранатометів та випустив 4 снаряди з мінометів калібру 82 мм.

Після 15:00 окупанти випустили 7 мін з мінометів калібру 82 мм по нашим військовослужбовцям в районі Павлополя.

Окрім цього, найзапекліше минулої доби було поблизу Авдіївки. Тут бойовики російсько-окупаційних військ загалом протягом майже 4 годин двічі вели активні обстріли наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Також противник випустив в бік наших оборонних укріплень 7 снарядів з мінометів калібру 82 мм.

З метою збереження життя і здоров’я особового складу, у переважній більшості випадків наші захисники не відкривали вогонь у відповідь. Лише в районі Авдіївки військовослужбовці Збройних Сил України адекватно придушили ворожу активність зі стрілецької зброї.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

На тимчасово окупованих територіях Донбасу командування російських окупаційних військ розпочато другий етап проведення військових зборів з резервістами, який триватиме до 10 лютого ц.р.

В ході заходів з підготовки резервів для з’єднань та частин російських окупаційних військ перевірятиметься мобілізаційний ресурс на підприємствах та господарствах різних форм власності. При цьому, на військові збори під керівництвом російських інструкторів в обов’язковому примусовому порядку будуть викликані всі особи чоловічої статі віком до 40 років.

Крім цього, проводиться обстеження медичних закладів з метою відбору осіб, які перебувають на диспансерному обліку, проте, можуть у разі потреби виконувати завдання у складі т.зв. військових підрозділів окупантів.

Інформація СЦКК

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін інформує, що злочинна діяльність ватажків окупаційної влади ОРДО щодо ігнорування заявок підприємств Донбасу про надання гарантій безпеки на час проведення обслуговування та ремонтно-відновлювальних робіт на критичних об’єктах інфраструктури уже в найближчий перспективі може призвести до аварійних ситуацій з непередбачуваними наслідками.

Термінового реагування потребує ситуація, що склалася на об’єктах шламонакопичувача 3-ї черги промислових відходів коксохімічного виробництва ТОВ НПО «Інкор і Ко» (розташоване поблизу населеного пункту Новгородське, Донецька область).

Велика кількість опадів та сезонні коливання температури потребують негайного проведення робіт з обслуговування та поточного ремонту об’єктів шламонакопичувача.

Українською стороною СЦКК та представниками аварійно-рятувальної служби зазначеного фенольного виробництва скоординовано необхідний порядок дій щодо проведення обслуговування та ремонту визначених об’єктів. Проте, проведення робіт неможливе, оскільки, до цього часу гарантії безпеки з боку ОРДО відсутні.

Українська сторона СЦКК наголошує, що подібні дії або, навпаки, бездіяльність ватажків ОРДО можуть призвести до екологічної катастрофи на Донбасі, наслідки якої відчують на собі всі мешканці по обидві сторони лінії розмежування.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар