Експорт товарів з Кіровоградщини в Європу втричі перевищує імпорт

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Минулого року з Кіровоградщини до інших країн було експортовано продукції на суму 857 млн. доларів США у той час, як обсяги імпорту склали лише 242 млн. доларів. Частка європейських країн у зовнішньоекономічних стосунках нашої області становить близько 40%.

Як повідомив кореспондент Першої електронної, про це розповів заступник голови ОДА Віктор Серпокрилов під час семінару “Доступ товарів вітчизняного виробництва до ринку ЄС”, який пройшов у Кіровоградській регіональній ТПП.

За його словами, за результатами минулого року зовнішньоторговельний оборот нашої області загалом склав 1,1 млрд. доларів США, проте експорт втричі перевищує імпорт.

Серпокрилов відзначив, що в області є ряд підприємств, продукція яких повністю відповідає високим вимогам та стандартам якості країн Євросоюзу. Кожного року кількість європейських держав, у які експортуються товари Кіровоградщини, постійно зростає. Нині першість серед споживачів нашої продукції належить Іспанії, Польщі, Литві, Франції, Німеччині та Італії.

Найбільшим попитом у європейців користуються олія та рослинні жири, продукти тваринного походження, вироби з текстилю і деревини, промислове обладнання та механізми.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар