Національна валюта потребує підтримки

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У першому кварталі 2014 року відтік депозитів у національній валюті склав 19%, в іноземній валюті вони збільшилися на 23% (через зміну офіційного курсу іноземних валют до гривні).

Про це сьогодні, 27 травня, під час прес-конференції розповів начальник Управління Національного банку України в Кіровоградській області ВікторТомашин, повідомив кореспондент Першої електронної.

За його словами, протягом першого кварталу уповільнилися темпи кредитування через відтік депозитів та погіршення ситуації на ринку у зв’язку з останніми подіями в Україні.Так загальний обсяг залишків кредитів у національній валюті зменшився на 14%, а в іноземній – зросли на 40,3% (через зміну офіційного курсу іноземних валют до гривні).

Щодо депозитів, то їх загальний обсяг протягом першого кварталу поточного року зменшився на 10% за рахунок зменшення обсягу коштів, вкладених у національній валюті.
«У квітні ж ситуація змінилася: після трьох місяців суттєвого емоційного напруження вкладників, ситуація нарешті стабілізувалася. Люди знову почали довіряти свої кошти банку», – пояснив Віктор Томашин.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар