Представник КВУ розповіла про порушення під час виборів на Кіровоградщині

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На ТВО 101, 102 і 104 у списках виборців одні і ті ж громадяни вказані по кілька разів, а також із них не видалені померлі особи.

Про це під час другої інформаційної сесії щодо перебігу виборів на Кіровоградщині повідомила Любов Лук’янцева (офіційний спостерігач Комітету виборців України), передає кореспондент Першої електронної.

За її словами, на Кіровоградщині сьогодні діє 70 спостерігачів від Комітету виборців України та 3 мобільні групи. Вона повідомила, що сьогодні на 11 год. в області проголосувало більше 30% громадян.

Лук’янцева наголосила, що на території Кіровоградщини зафіксовано порушення прав виборців з особливими потребами. Зокрема відсутні пандуси й спеціально обладнані кабінки, в яких могли б проголосувати інваліди. На дільниці, яка знаходиться в Кібернетичному коледжі, люди добровільно допомагали інваліду на візку добратися до виборчої дільниці. Але більшість людей з особливим потребами сьогодні не зможуть реалізувати своє право на волевиявлення.

Також Любов Лук’янцева повідомила, що на Донеччині виборчий процес також у розпалі. Проте 22 виборчі комісії не працюють, а понад 2 тис. виборчих дільниць функціонує лише 514. На даний момент в донецькій області проголосувало 25519 жителів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар