Народний депутат допоміг ветерану з Новоукраїнки

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Подарунок від народного депутата Станіслава Березкіна отримала учасниця бойових дій Віра Карпівна Єриго, яка мешкає у місті Новоукраїнці.

Напередодні 9 травня до ветерана завітали міський голови Новоукраїнки Олександр Корінний з депутатом обласної ради, головою громадської організації «Спільна дія» Іриною Малик. Віра Карпівна розповіла, що її будинок потребує заміни вікон. Ірина Малик пообіцяла проінформувати народного депутата Станіслава Березкіна. І вже через кілька днів за сприяння благодійного фонду Станіслава Березкіна «Добротвір» в будинку учасниці війни було встановлено нові вікна.

93 річна Віра Карпівна Єриго з першого дня війни працювала у Харкові воєнним фельдшером. Воювала на Кавказі, в Сибіру, пройшла усю Україну і Росію. «Ми відходили до Сталінграда, а потім повертались назад, дорога назад була радісною, тому що ми зрозуміли, що Перемога буде за нами, бо ми гнали ненависних фашистів з нашої землі » – згадує Віра Карпівна.

Серед безлічі нагород і почесних грамот за плідну працю особливе місце у учасниці бойових дій займає Орден Вітчизняної війни, медалі «За оборону Кавказу та «За оборону Одеси». Щодня Віра Карпівна дивилась в очі смерті. Але доля була милостивою до неї і дарувала їй довге і гідне життя.

Після закінчення війни В.К.Єриго продовжувала рятувати людські життя і допомагати хворим, працюючи в Новоукраїнській районній лікарні. Усе своє подальше життя жінка присвятила медсестринській справі. На пенсію Віра Карпівна вийшла в 70 років, маючи 50 років медичного стажу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар