У Кіровограді викрили підпільну букмекерську контору (ФОТО)

У поле зору працівників сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС України в Кіровоградській області потрапила 56-річна кіровоградка. Працівники міліції встановили, що жителька обласного центру взялася за незаконний вид господарської діяльності ще у минулому році.

Про це Першій електронній повідомили в СЗГ УМВС в області.

Жінка орендувала у місті п’ять приміщень за різними адресами та обладнала їх комп’ютерною технікою з необхідним програмним забезпеченням. Для виконання обов’язків касирів-адміністраторів організаторка винайняла кількох працівників. Саме вони приймали від клієнтів ставки на спортивні події, у тому числі й у режимі он-лайн, видавали відповідні чеки та здійснювали виплату виграшів.

На будівлях не було ніяких спеціальних вивісок, окрім ідентичних табличок на дверях з написом «bet.club», але постійні вже перевірені відвідувачі добре знали, де можна випробувати долю.

У результаті проведення низки слідчих дій працівники міліції задокументовали незаконну діяльність зловмисників. На момент візиту правоохоронців у конторах робили ставки кілька громадян, стосовно яких складено адміністративні протоколи за ст. 181 КУпАП (участь у азартних іграх). Під час санкціонованих обшуків оперативники вилучили з п’яти приміщень букмекерських контор близько 50 тисяч гривень, отриманих злочинним шляхом, та комп’ютерну техніку, яка використовувалася для здійснення забороненої діяльності.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 203-2 «Зайняття гральним бізнесом» Кримінального кодексу України, санкцією якої передбачено покарання у вигляді штрафу на суму у понад півмільйона гривень. Організаторці повідомлено про підозру у скоєнні відповідного кримінального правопорушення. Слідство триває.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар