Як у Кропивницькому працюватиме Українсько-Канадський центр

Центральноукраїнський національний технічний університет інтегрується у світову освітянську програму та  розвиває свої міжнародні зв’язки. Прикладом того стало відкриття “Українсько-Канадського центру” в стінах вишу. Як він працюватиме в ЦНТУ розповіли представники посольства Канади в Україні.

“По-перше, це інформаційний центр, і ми будемо розповідати студентам про умови навчання та стажування в Канаді. По-друге, центр сприятиме реалізації програм, що будуть у майбутньому (участь у спільних проектах, стажування вчителів у Канаді, спільна наукова робота)”, – розповідає ректор ЦНТУ Михайло Черновол.

“Ми розраховуємо на те, що система навчальних закладів Канади зможе доповнити світ вашої науки. Наприклад, ми (канадці) вважаємо, що знайшли потрібний баланс між теорією і практикою, саме цим і можемо з вами поділитися”, – говорить повноважний посол Канади в Україні пан Роман Ващук

Збагачення українських курсів певними канадськими елементами, переймання досвіду один одного та  усвідомлення можливостей співпраці з Канадою, практичні поради, розробки спеціальних освітянських програм – є пріоритетними завданнями “Україно-Канадського центру”.

“Я радий, що наш центр відкривається саме тут, у Кропивницькому, у центрі України. Я вважаю, що Кіровоградщина – це регіон, який заслуговує на інтернаціоналізацію наукового, й не тільки наукового життя”, – розповідає пан Роман Ващук.

Також уповоноважений посол Канади наголосив, що без людей, які поїдуть навчатись за кордон, не буде нових ідей, без людей, які створять бізнес-контакти, не буде зростати товарооборот між Україною та Канадою.

“Усе залежить від людей молодих, молодих не тільки віком, а й духом. Від людей ініціативних”, – додає посол.

“На базі ЦНТУ ми хотіли б більше ознайомлювати людей із закордонними освітянськими системами. Також ми розглядаємо цей центр як центр для всіх учбових закладів: від шкіл до університетів”, – говорить представник міжнародного департаменту державного коледжу Mohawk College Канади Світлана Кірнасова

Користуватися послугами Українсько-Канадського центру зможуть не тільки студенти ЦНТУ, а кропивничани, які цікавляться можливостями розвитку в рамках співпраці із Посольством Канади в Україні.

        

 Лада Тітова для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар