Молодь з особливими потребами пікетувала СБУ (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Молодь Кіровограда з особливими потребами «пікетували» будівлю СБУ під час тренінгу в рамках проекту «Захист свободи зібрань в Україні: створення умов для суспільного моніторингу, контролю та дискусії з питань свободи мирних зборів молоді з особливими потребами».

Як повідомили Першій електронній організатори тренінгу, пікетування було навчальним – претензій до СБУ молодь не мала, а всі лозунги були позитивними: «Безпеку для служби безпеки», або «Будівлю СБУ – у список пам’яток ЮНЕСКО», «Працюючим у вихідні медаль».

Участь у тренінгу взяли понад 20 молодих людей, які або мають особливі потреби, або цікавляться темою захисту прав людини і темою проведення мирних зібрань. Зокрема, це були студенти Кіровоградського педагогічного ліцею, молодь із університету розвитку людини «Україна» та Кіровоградського інституту комерції, а також члени таких активних громадських організацій, як УТОС, «Серце матері» та «Народна Академія Творчості».

Своїм досвідом ділилися наш земляк, керівник «Фундації Прав Людини» Євгеній Фомін, який нині мешкає у столиці, а також тренер з питань організації мирних зібрань Михайло Лебедь, який тільки-но повернувся зі Східної України, де веде моніторинг захисту прав та свобод співгромадян.

Фото Андрія Погребняка

Поширити:

Залишити коментар:

коментар