У Кіровограді вшанували пам’ять жертв політичних репресій (ФОТО)

Вперше за усі роки Незалежності мітинг, присвячений пам’яті жертв політичних репресій, пройшов не забюрократизовано та щиро.

Біля пам’ятного знаку, який знаходиться біля приміщення апеляційного суд, зібралися сотні кіровоградців, аби вшанувати їх пам’ять.

Заступник голови Кіровоградської ОДА Віта Атаманчук пригадала історію життя свого дідуся і закликала усіх кіровоградців єднатися навколо ідеї захисту і цілісності нашої держави.

Голова Кіровоградського обласного товариства політв’язнів та репресованих Віктор Полтавець та голова обласної організації Спілки письменників України Василь Бондар, виступаючи на мітингу, звернулися до усіх із закликом об’єднати зусилля та захистити Україну від російського агресора.

Учасники мітингу висловили підтримку кримсько-татарському народу у річницю їх департації з Криму. Уперше під час відкриття мітингу звучав не тільки український гімн, але й гімн кримських татар.

В мітингу взяли участь і гості з різних куточків України, які приїхали в Кіровоград на форум євромайданів.

На завершення мітингу Єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк УПЦ Київського патріархату відслужив молебень за жертвами політичних репресій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар