У жителя області правоохоронці вилучили 600 грамів тротилу

Працівниками Компаніївського РВ УМВС в Кіровоградській області під час проведення огляду домоволодіння 27-річного місцевого жителя було виявлено та вилучено близько 600 грамів тротилу. За такі дії зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Про це Першу електронну повідомили у прес-службі УМВС в Кіровоградській області.

У рамках розслідування кримінального провадження за фактом нанесення умисних середньої тяжкості тілесних ушкоджень працівники районного відділу відвідали за місцем проживання непрацюючого чоловіка. З дозволу власника ними було проведено огляд житлового приміщення, під час якого в одній із занедбаних кімнат правоохоронці виявили поліетиленовий згорток з невідомою речовиною.

На запитання працівників міліції про те, що знаходиться у пакеті, чоловік лише знизував плечима.

Як згодом встановили експерти, вилученою речовиною виявилася вибухівка – суміш тротилу та аміачної селітри. Її кількість становила близько 600 грамів.

– За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За такі дії особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років, – повідомив начальник Компаніївського РВ УМВС в області Володимир Гавриленко.

У своїх поясненнях правоохоронцям підозрюваний розповів, що тривалий час зловживає алкоголем, тож сказати, де і коли придбав вибухівку, йому важко… Однак, чоловік висловив впевненість, що нікому шкодити не збирався, а у такий спосіб хотів вдало сходити на риболовлю. Тротил начебто був необхідний для того, щоб «глушити» ним рибу.

У справі триває досудове розслідування.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар