Кіровоградська лазня для ветеранів подорожчала і зачинилася

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Днями на дверях кіровоградської лазні для ветеранів з’явилося оголошення про те, що вартість послуг закладу зростає вдвічі – 30 грн. замість 15.

Як повідомив кореспондент Першої електронної, публікуючи таке оголошення, ТОВ «Міськпобутсервіс» посилається на міську владу: нібито міськрада за ініціативи секретаря Івана Марковського припиняє компенсацію пільг за відвідування лазні.

Про те, що дотація просто зменшується на майже 50% не згадується. Так само, як і те, що лазня є приватною структурою і не повинна утримуватися за рахунок міського бюджету.

Поряд розміщено ще одне оголошення: посилаючись на те ж рішення міськради, адміністрація зачиняє заклад з 15 травня. Проте двері лазні виявилися замкненими вже сьогодні, 13 травня.

На випадок, якщо старенькі захочуть поскаржитися, під текстами оголошення надруковано прізвища, номери кабінетів і телефони приймалень міського голови Саінсуса і секретаря міськради Марковського. А про те, як знайти керівництво лазні, мова не йде.

Керівника лазні нам не вдалося застати на місці, проте інші працівники розповіли, що заклад збитковий, «а тут ще й дотацію забрали», тож іншого виходу, крім зачинитися, у них немає. Щодо відвідувань, то в лазні статистику не ведуть і скільки людей користується послугами сказати не можуть, але не багато. Ясно одне: в різні дні різна кількість відвідувачів, в основному приходять по-суботах.

Зважаючи на це, тих 150 тис. грн., які продовжують виділятися з бюджету на утримання приватної лазні, мало б вистачити з головою.

Нагадаємо, що під час фатальної для лазні сесії міськради екс-секретаря міської ради Ігор Волков (який, до речі, не приховує, що лазня належить йому), запевняв, що ветеранську баню старенькі відвідують 20 тисяч разів за рік, тобто 55 візитів щодня за умови, що структура працює цілодобово і без вихідних.

Щодо закриття лазні, то працівники адміністрації аргументують це ще й потребою в ремонті. Мовляв, ремонт робимо щороку, а зараз зачинилися і чекаємо – оновлювати лазню чи ні. За їхніми словами, залежить все від депутатів міськради: якщо повернуть лазні дотацію, то заклад знову запрацює. Чому лазню, яка вже 30 років є приватною власністю, не ремонтує її власник, Першій електронній так і не вдалося дізнатися.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар