Нові ціни на газ змусять людей відмовитися від автономного опалення?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

До КП “Теплоенергетик” надійшло близько 100 заяв з проханням провести зворотну операцію і підключити до тепломережі квартири з автономним опаленням. 

На цьому наголосив директор КП “Теплоенергетик” Сергій Кравченко сьогодні, 13 травня, під час прес-конференції у міській раді.

За його словами, така тенденція з часом лише прогресуватиме, адже в умовах поступового підвищення ціни за газ для мешканців буде економічно вигідніше отримувати тепло централізовано.

Станом на сьогоднішній день, за інформацією директора комунального підприємства, “Теплоенергетик” обслуговує 45% своїх абонентів, інші віддали перевагу альтернативним видам опалення.

Головна загроза безсистемного відключення помешкань багатоквартирних будинків від централізованої мережі полягає у її гідравлічному розбалансуванні: одні квартири отримують тепло з надлишком, а в інших його катастрофічно бракує.

«Під егідою Головного управління ЖКГ міської ради та у партнерстві з ДП “Кіровоградтепло” ми звернулися до провідного проектного інституту у Києві, який спеціалізується на питаннях теплопостачання, – говорить Сергій Кравченко. – Спеціалісти інституту підготують необхідні рекомендації щодо організації ефективної системи теплозабезпечення саме для Кіровограда, які в подальшому мають стати предметом розгляду на сесії міської ради і можуть лягти в основу такої необхідної для нас концепції».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар