Жителі Голованівщини просять Тягнибока вплинути на посадовців

Представники Народної ради Голованівського району вручили звернення кандидату в Президенти України Олегу Тягнибоку під час його зустрічі з громадськістю, яка відбулася в Ульяновці вчора, 2 травня.

Перша електронна пропонує для ознайомитися з листом (подаємо його у скороченому варіанті).

«Про мир на Україні і чесну владу мріють жителі Голованівського району.

Адже під прикриттям революції деякі особи захопили районну адміністрацію, а головне поставили озброєну охорону на державне підприємство – «Межирічківський вітамінний завод». Завдяки допомозі самооборони Майдану, а також представника ВО «Свобода» О.Ромащенка завод був звільнений, незаконну охорону зняли.

Народна Рада направила десятки листів щодо вирішення питань, які роками залишалися без уваги попередньою владою.
Так, по всій території району в лісонасадженнях, які не відносяться до компетенції ДП «Голованівське лісове господарство», відбувалася масова вирубка дерев. Місцева громада спочатку намагалася припинити таке беззаконня, але всі спроби одразу присікалися тодішньою владою. До речі, вирубка досі продовжується.

На прохання Межирічківського сільського голови С. Бабія, на території якого було знищено майже 30 га лісонасаджень, Народна Рада надіслала листи до Голованівської РДА, ДП «Голованівський ліс» та Голованівського РВ УМВС. Відповіді були шокуючи, особливо від правоохоронних органів: «Складу злочину не виявлено».

Хоча, відповідно до чинного законодавства, розмір шкоди станом ще на 2012 рік, враховуючи попередні індекси інфляції, становив 2271 грн. за кожне з тисячі зрубаних дерев.

Неодноразово громадяни Голованівщини порушували питання незабезпеченості земельними ділянками, а також хабарництва в земельній сфері. Адже всі повноваження забрало до себе Держземагентство. Подейкують, що охочі отримати у власність чи оренду земельну ділянку мають заплатити хабара від 300 до 500 доларів за гектар.

Протягом двох років не здійснювалася виплата заробітної плати працівникам ПрАТ «Голованівське АТП 13539». Кримінальна справа розслідується вже 7 місяців, але люди все одно залишені напризволяще.

Жителі Грузької сільської ради повідомляють про те, що вони вже не один рік чекають на отримання земельних ділянок у власність для ведення особистого селянського господарства, натомість на території їхньої сільської ради ці ділянки отримали зовсім сторонні люди – не мешканці села чи навіть Кіровоградської області. Хотілось би знати, за якими критеріями роздаються землі?

Хочемо вказати на районний бюджет, зміни до якого були прийняті на позачерговій сесії Голованівської райради. Загалом бюджет був скорочений майже на 2,5 млн. грн. Але практично незмінними залишились видатки на заробітну плату працівникам районної ради. Прибутки голови районної ради О. Чушкіна за минулий рік по заробітній платі склали 131,5 тис. грн., а це більше 10 тис. грн. на місяць. Пересічні ж громадяни мусять виживати лише на 1,5 тис. грн.

Чималу частину бюджету займає оплата посади комуніста, члена Ради Ветеранів, Івана Леонова та фінансування його організації. Коли ж діло доходить до подарунків для ветеранів Великої Вітчизняної війни, спонсорами виступають підприємці. Куди ж тоді йдуть гроші з бюджету?

Видатки на районну газету також не скоротили, адже редактор газети – дружина голови Голованівської районної ради О.Чушкіна (газета роками отримує підтримку з бюджету, як дотаційна, хоча виписують її практично всі жителі району).

Зате значних скорочень зазнав бюджет на районну лікарню – відібрали 400 тис. грн. Відібрали кошти і в наших спортсменів, які вже декілька років підряд прославляють наш район на чемпіонатах України та світу – мінус 40 тис. грн.

Шановний Олег Ярославович, громада Голованівська не хоче в черговий раз зазнати розчарувань від політиків. Зверніть увагу на наш лист, та прийміть відповідні заходи до новопризначених посадовців, які вже майже втратили довіру громадян».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар