У зоні АТО активізувалися бойові дії. Є втрати

Ілюстрація

На Луганському напрямку у зоні АТО продовжується збройне протистояння на Бахмутській трасі. О 7:40 ранку бойовики відкрили вогонь з гранатометів та стрілецької зброї у напрямку позицій захисників Новотошківського. Через п’ять хвилин українські військові помітили висування ДРГ бойовиків чисельністю до 10 осіб у напрямку українського опорного пункту. 

Минулої доби 1 український військовий загинув, 5 – отримали поранення.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Терміново було прийнято рішення на відкриття вогню на ураження. Внаслідок скоординованих дій наших військових ворог відступив уже за 15 хвилин, лишивши на полі бою ручний протитанковий гранатомет, кулемет, а також радіостанцію. Також, за попередньою інформацією, втрати противника склали: 1 вбитий та 1 поранений. На жаль, у ході бойового зіткнення двоє українських бійців було поранено».

Ще один обстріл позицій сил АТО  боку бойовиків відбувся на Світлодарській дузі. Це сталося після 22-ї години, бойовики застосували бронетехніку.

Вранці у Новоолександрівці Попаснянського району українські військові зафіксували одну збройну провокацію.

«Активізувався окупант поблизу Попасної вже під вечір. Після 21-ї години по наших позиціях у самій Попасній бойовики випустили сумарно 6 мінометних мін», – зауважив полковник Лисенко. У Новозванівці незаконні збройні формування відкривали ввечері протягом 10 хвилин вогонь з озброєння на БМП.

Усього за минулу добу на Луганському напрямку українські військові зафіксували 10 випадків порушення режиму тиші з боку бойовиків.

На Донецькому напрямку бойовики 4 рази порушили режим припинення вогню. На Горлівському периметрі незаконні збройні формування обстріляли позиції українських військових у Зайцевому та Новгородському. Обстріл у Новгородському тривав більше години.

«У Авдіївці бойові дії розгорнулися після 20-ї години: зі східного та південно-східного напрямку противник обстрілював наші укріплення понад півтори години. При цьому, нарівні з гранатометами та стрілецькою зброєю НЗФ застосовували міномети, випустивши 15 мін», – уточнив речник Міноборони з питань АТО.

На Маріупольському напрямку бойовики здійснили 8 обстрілів. Вони відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї у Водяному та Широкиному. Ввечері незаконні збройні формування обстріляли Павлопіль та Талаківку, обстріли тривали від 15 хвилин до півгодини.

«У Павлополі противник випустив 4 міни. Стільки ж мін бандформування випустили у Водяному перед самою опівніччю під час одиничного мінометного обстрілу», – зазначив полковник Лисенко.

Минулої доби 1 український військовий загинув, 5 – отримали поранення.

«За оперативними даними минулої доби втрати противника склали 7 бойовиків безповоротними та 8 – пораненими. З них шестеро загинули та троє отримали поранень у результаті вибуху невстановленого походження», – зазначив Андрій Лисенко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар