Як минула доба у зоні АТО

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 3 військовослужбовців дістали поранення.

Повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Саме тут вчора сталася найбільша кількість ворожих обстрілів. У Кряківці противник застосовував міномет. Біля Трьохізбенки сталося коротке бойове зіткнення. Група ворожих розвідників намагалася наблизити до українських позицій, проте була вчасно виявлена. Вже через 10 хвилин, не витримавши щільного вогню з нашого боку, противник відступив.

На інших ділянках фронту у Станично-Луганському, Новоайдарському та Попаснянському районах противник активно вів вогонь з легкого озброєння, здебільшого ввечері.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 14 ворожих обстрілів.

Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Як і в минулі дні, основні бойові дії розгорнулися в Авдіївці та на позиції «Шахта Бутовка». Противник тричі застосовував міномети, випустивши при цьому 15 мін. Вогонь вівся з боку Ясинуватої та Спартака. Українські війська активно вели вогонь у відповідь.

Також ввечері відбулася одна 30-хвилинна перестрілка на світлодарській дузі.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 5 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Противник дещо активізувався по всьому фронту. Окупанти по одному разу застосовували БМП та міномети, в решті випадків обмежившись легким озброєнням. Бойові дії почалися після 15 години й тривали до пізнього вечора. Найбільш неспокійно вчора було в Красногорівці, Богданівці та Широкиному. Наші війська неодноразово відкривали вогонь у відповідь – зі стрілецької зброї, гранатометів різних систем, озброєння, встановленого на бронетехніці.

Всього вчора на Маріупольському напрямку противник організував 8 обстрілів.

Військовослужбовці НГУ вилучили зброю під час перевірки автомобіля на блокпосту поблизу Волновахи

Водій планував вивезти із зони АТО два гранатомета РПГ-22, автомат АКС-74 та 60 набоїв калібру 5,45 мм.

На Харківщині СБУ затримала розповсюджувача сепаратистських листівок

Чоловік розклеював листівки з сепаратистськими закликами у громадських місцях міста Куп’янськ, за що отримував платню. Він отримував агітаційні матеріали від кур’єрів, які залишали їх у схованці, облаштованій в покинутій будівлі на околицях міста.

Військовослужбовці НГУ взяли участь у комплексних навчаннях бойових розрахунків протитанкових ракетних комплексів

Тренування проводилися на базі Державного Київського конструкторського бюро «Луч». Гвардійці спочатку засвоїли теоретичний курс та займалися на тренажері, а згодом взяли участь у бойових стрільбах.

Через КПВВ «Гнутове» на виїзд до тимчасово неконтрольованої території прослідували 8 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем, що перевозили продуктові набори загальною масою понад 150 тонн.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар