Ескалація в зоні АТО: за минулу добу 9 українських військових загинули, 1 потрапив у полон

Протягом минулої доби, 19-20 липня, у зоні АТО загинули 8 українських військовослужбовців, ще один потрапив у полон.

Про це повідомляє Прес-центр штабу АТО.

«Після 4 години ранку російсько-окупаційні війська відкрили потужний вогонь з мінометів, 122-мм ствольної артилерії та танків та установки «Град-П» у районі Красногорівки. За попередньою інформацією, українські війська під час цього обстрілу понесли важкі втрати: 4 загиблих та 2 поранених», – повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Є інформація, що постраждали житлові квартали Красногорівки: пошкоджено будинок.

Ще один український військовослужбовець загинув під час обстрілу Новгородського, що на Донецькому напрямку.

«Усього станом на 11 годину 20 липня 2017 року у районі проведення АТО сталося 14 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з важкого озброєння», – зазначив полковник Лисенко.

Минулої доби на Луганському напрямку бойові дії тривали поблизу Новозванівки.

«З 19 до 24 години російсько-окупаційні війська провели 5 збройних провокацій по позиціях українських військ поблизу міста, ворог застосовував кулемети, гранатомети та озброєння на БМП», – зазначив Андрій Лисенко.

Ще один обстріл відбувся у Станиці Луганській. Всього за добу на цьому напрямку зафіксували 6 випадків порушення режиму тиші бойовиками.

На Донецькому напрямку близько 1-ї години ночі відбувся обстріл неподалік Авдіївки. Обстріли відновилися о 19-й годині, незаконні збройні формування обстріляли Луганське – з БМП, Авдіївку – з гранатометів, а Піски – з мінометів. Українські війська відкривали вогонь у відповідь. На цьому напрямку бойовики здійснили 6 обстрілів, 2 з яких – із застосуванням мінометів.

На Маріупольському напрямку минулої доби бойовики випустили у Красногорівці більше 20 мін. Ще один мінометний обстріл зафіксували у Гнутовому.

«По Мар’їнці, Новотроїцькому, Павлополі та Водяному бойовики вели вогонь з легкого озброєння», – підкреслив речник Міноборони з питань АТО.

За минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 9 обстрілів,2 з яких – із застосуванням мінометів.

«Внаслідок ворожого обстрілу у Мар’їнці загинув один український військовослужбовець. У Новотошківському група українських військових натрапили на вибуховий пристрій, 3 військовослужбовці загинуло, ще 3 – отримали поранення», – додав речник МОУ з питань АТО.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар