В Одесі презентували тізер українського 3D-мультфільму «Мавка»

зображення: telekritika.ua

На Одеському кінофестивалі презентували тізер 3D-анімаційного фільму за мотивами п’єси Лесі Українки «Мавка. Лісова пісня».

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Мультфільм створюється за підтримки Держкіно, виробництво здійснює студія Animagrad (FILM.UA Group).

“Чарівний світ давнього лісу, неймовірні пригоди та фантастичні герої про яких скоро дізнається весь світ! Мавка – душа лісу, вона – сама природа, складна і суперечлива: може бути ніжною і люблячою, може бути лютою і гнівною, але головне – завжди прагне до миру і гармонії.
Вона закохується у людину, талановитого музику Лукаша, й опиняється перед складним вибором: кохання чи обов’язок лісової берегині.
Це історія про магічну силу кохання, яке об’єднує, рятує та дарує життя”, – йдеться у описі тізеру на сторінці MAVKA у соцмережі Фейсбук.

“Тізер швидше атмосферний, аніж сюжетний. Його завдання — занурити глядачів у незвичайний лісовий світ Мавки, познайомити аудиторію з головною героїнею, та показати її магічний зв’язок із природою. А також відзначити деякі унікальні «фішки» проекту: тату Мавки у вигляді язичницьких рун, які починають світитися від чарівної музики Лукаша, унікальне вбрання, створене самою природою, і, звичайно ж, музику від ДахаБраха, в основі якої – народна українська пісня-веснянка. Ну і, щоб було зрозуміло, що у фільмі буде і гумор, – у нас фігурує невеликий гег з Котожабом”, — зазначила продюсерка проекту Ірина Костюк.

Мультфільм переміг на 9-му конкурсному відборі Держкіно. Автори сценарію — Ірина Костюк та Анна Коваль, продюсери — Ірина Костюк, Анна Коваль та Єгор Олесов. Сума державної фінансової підтримки — 24,5 мільйони гривень, загальна вартість виробництва фільму — 98,8 мільйонів гривень.

Орієнтовною датою прем’єри мультфільму є 2019 рік.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар