За останню добу проросійські бойовики найчастіше обстрілювали Світлодарську дугу

Фото: uacrisis.org

Учора у зоні бойових дій на сході України найбільше обстрілів відбулося на Донецькому напрямку. Там бойовики 12 разів порушили режим тиші, із них 5 – із застосуванням важкого озброєння. Більшість відбулися на Світлодарській дузі.

Про це розповів полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«У Луганському на світанку відбувся ворожий танковий обстріл тривалістю 20 хвилин. У Троїцькому окупант активізувався у другій половині доби: до заходу сонця бойовики відкривали вогонь з мінометів та бронетехніки, а після 23-ї години перейшли на легке озброєння, провівши обстріл тривалістю з годину. Сили АТО відкривали вогонь у відповідь».

У Зайцевому та Верхньоторецькому відбулося три обстріли, при цьому використовувалося озброєння БМП. На позиції «Шахта Бутовка» після опівночі бойовики здійснили один обстріл із гранатомета; у Авдіївці відкривали вогонь зі стрілецької зброї та РПГ, із 17-ї години і до пізнього вечора.

На Луганському напрямку відбулося 8 порушень режиму тиші з боку бойовиків. Близько опівдня бойовики відкрили вогонь з крупнокаліберних кулеметів у бік українських позицій у Кримському. Після 20-ї години відбулося ще 2 обстріли із легкого озброєння. У Станиці Луганській відбулося 2 обстріли, під час одного з них бойовики випустили 5 мін. Декілька нетривалих обстрілів відбулися у другій половині дня у Новозванівці.

На Маріупольському напрямку відбулося 10 обстрілів з боку бойовиків, із них 4 – із застосуванням мінометів. У Мар’їнці  надвечір сталося 2 обстріли, внаслідок одного з них отримали пошкодження кілька будинків. Після 22-ї години бойовики застосували кулемети у Красногорівці, ближче до півночі – у Новомихайлівці. В останній застосували також міномет, випустивши 10 мін. Один обстріл відбувся увечері у Березовому поблизу Докучаєвська.

«На півдні напрямку було дещо спокійніше ніж зазвичай. У Павлополі, Гнутовому, Талаківці та Водяному у темну пору доби відбулося по одному обстрілу, кожен з яких тривав до півгодини. Важкого озброєння ворог при цьому не застосовував», – зазначив речник Міноборони з питань АТО.

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовий загинув, ще один – отримав поранення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар