Минула доба у зоні АТО: окупанти застосовують артилерію та стріляють із танків

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 4 військовослужбовців дістали поранення і травми.

Про це повдомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Основні бойові дії вчора велися у Станично-Луганському районі ще до світанку та під час вечірніх сутінків. Противник при цьому застосовував бронетехніку і легке озброєння.

Також у Кримському серед дня відбулася 20-хвилинна перестрілка між українськими військами та окупантами.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 5 ворожих обстрілів. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Бойові дії почалися ввечері – близько 20 години. В Авдіївці противник вів вогонь протягом майже 4 годин, епізодично застосовуючи міномет. У Пісках ворожий обстріл був значно коротшим (тривав близько 1 години), але ворог відкривав вогонь з мінометів і танка. Також окупанти порушили режим тиші на сусідній позиції «Шахта Бутовка». На інших ділянках фронту бойові дії вчора не велися.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 3 ворожих обстріли, зокрема 2 – із застосовуванням важкого озброєння.

Вчора ввечері неподалік КПВВ «Майорськ» на невідомому вибуховому пристрої підірвалися двоє цивільних осіб – мешканці сусіднього села Жованка. Чоловік та жінка вийшли на узбіччя дороги, де і натрапили на міну, встановлену ворогом. Внаслідок вибуху чоловік загинув на місці. Жінка з важкими мінно-вибуховими травмами доставлена до бахмутської лікарні, де зараз за її життя борються лікарі.

Маріупольський напрямок

Вчора неспокійно було у Красногорівці, Новотроїцькому та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Ворог 4 рази застосовував міномети, двічі – бронетехніку. Українські війська відкривали вогонь у відповідь. Найбільша кількість ворожих обстрілів сталася в Широкиному.

Всього вчора на Маріупольському напрямку противник порушив режим тиші 14 разів.

Учора на Донеччині прикордонники виявили схованку з боєприпасами та військовим спорядженням

У Новотроїцькому виявили схрон, у якому була ручна граната, понад 80 набоїв, військова форма, медична аптечка російського виробництва, радіостанція тощо.

Українські суди винесли вироки 2 адептам «руського міра»

Слов’янський міськрайонний суд Донецької області визнав винним мешканця Горлівки у сприянні діяльності бандформування «ДНР». Зловмисник у червні 2014 року добровільно вступив до лав НЗФ і, охороняв одного з ватажків бойовиків. У березні поточного року оперативники СБУ затримали бойовика на лінії розмежування у Ясинуватському районі. Рішенням суду зловмисника засуджено до п’яти років позбавлення волі.

Також днями на Луганщині до десяти років позбавлення волі було засуджено диверсанта, який підірвав міст через Сіверський Донець. Співробітники СБУ затримали диверсанта, члена НЗФ «Прізрак» у лютому 2016 року. Встановлено, що у травні 2014 року він спільно з іншими бойовиками замінував автотранспортний міст, що з’єднував Сєверодонецьк та Лисичанськ, щоб зупинити сили АТО. Після підриву моста диверсант певний час перебував на тимчасово окупованій території, а потім повернувся на територію Луганщини, що контролюється українською владою, де і був затриманий правоохоронцями.

Під час обшуку у помешканні бойовика було вилучено саморобний вибуховий пристрій, боєприпаси та альпіністське спорядження, яке використовувалось для вчинення диверсійного акту.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар