Минулої доби у зоні АТО загинув український військовий, ще один отримав поранення – РНБО

Фото uacrisis.org

За минулу добу внаслідок бойових дій у зоні АТО 1 український військовий загинув, ще 1 – отримав поранення. 

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Минулої доби на цьому напрямку було зафіксовано 6 порушень режиму тиші з боку сил окупанта. Зранку бойовики здійснили збройні провокацій з гранатометів у Старому Айдарі та Жовтому. Надвечір ворог відкрив вогонь з легкого озброєння по Станиці Луганській та її околицям, а також по Кримському.

Донецький напрямок

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, тут основні бойові дії розгорнулися в районі Троїцького, Авдіївки та Донецького аеропорту (Опитне та Невельське). Варто відзначити, що в більшості випадків російсько-окупаційні війська відкривали вогонь в темну пору доби. Найбільш неспокійно було в Троїцькому – там окупанти провели мінометний обстріл середньої інтенсивності, під час якого по позиціям українських військ також вівся вогонь з гранатометів та озброєння БМП. ЗСУ довелося відкривати вогонь у відповідь. Під час усіх інших епізодів порушення режиму тиші ворог вів вогонь виключно з легкого озброєння.

Таким чином, вчора на Донецькому напрямку сталося 8 обстрілів з боку ворога.

Маріупольський напрямок

Вчора бойовики провели два мінометних обстріли – середньої інтенсивності в Широкиному та короткий в Павлополі. Окрім двох збройних провокацій в Мар’їнці та Новотроїцькому, всі інші епізоди порушення тиші припали на ділянку фронту Павлопіль – Широкине.

Вчора на Маріупольському напрямку відбулося 11 збройних провокацій з боку бойовиків.

Прикордонники затримали терориста зі зброєю

Учора в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Гнутове» прикордонники Донецького загону в одному з транспортних засобів, який рухався з непідконтрольної території, виявили газовий пістолет та т.зв. «дозвіл на зброю», виданий так званою «ДНР». Порушника, автомобіль та незаконну знахідку передано співробітникам Національної поліції.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар