У кіровоградському аеропорту встановили нове обладнання

Рентгенотелевізійну систему «Інтроскоп» змонтували та випробували в аеропорту «Кіровоград» 20 вересня.

Про це повідомляє сайт ОДА.

За допомогою цього обладнання в аеропорту відтепер здійснюватиметься контроль багажу пасажирів на рівні, що відповідатиме європейським та міжнародним стандартам.

Як пояснив начальник Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету Сергій Неділько, навчального закладу, який є власником та утримувачем Кіровоградського аеродрому, інтроскоп вартістю 250 тисяч юанів (більш ніж 300 тис. грн.) надала Україні китайська сторона на безоплатній основі – у рамках реалізації міжурядової угоди, яку було підписано у червні минулого року – про розвиток дружніх відносин і техніко-економічного співробітництва між двома державами.

Всього ряду державних авіаційних підприємств України було передано 24 комплекти сучасного інспекційно-оглядового обладнання китайського виробництва – на загальну суму більш ніж 8,5 млн. грн.

На сьогодні в аеропорту відбувається багато позитивних змін, зокрема, на території аеродрому триває монтаж сучасної радіонавігаційної системи VOR-DME, що навіть у складних метеорологічних умовах дозволяє побудувати повітряному судну точну схему для заходу на злітно-посадкову смугу. Встановлення такої системи ближньої навігації стало можливим за підтримки обласної влади та державного підприємства «Украерорух», яке закупило необхідне обладнання.

Як відзначив начальник кіровоградської служби обслуговування повітряного руху Валерій Гаврильченко, наявність таких навігаційних систем є обов’язковою на всіх аеродромах країн Європи та у США.
За його словами, монтажні роботи по встановленню радіонавігаційної системи VOR-DME мають бути завершені через два тижні, а ввести систему в експлуатацію заплановано вже у середині жовтня.

Система ближньої навігації, яку вироблено у Словенії, є сертифікованою та відповідає міжнародним стандартам Коштує такий комплекс 16 млн. грн.

Наближенню Кіровоградського аеродрому до міжнародних стандартів сприятиме й нова мобільна аеродромно-диспетчерська вежа, також словацького виробництва, і яка вже через тиждень зможе обслуговувати міжнародні авіарейси.

Ще одну аналогічну вежу, яка виконуватиме функцію резервної, планується найближчим часом доправити у Кіровоград з Харкова. Всього ж у світі подібних аеродромно-диспетчерських систем – 12, з них 2 знаходиться в Україні.

Як повідомив Валерій Гаврильченко, стаціонарну модульну вежу, яка має назавжди замінити існуючу нині мобільну установку, планується звести до 1 червня наступного року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар