Бойовики з мінометів обстріляли школу у Красногорівці

Ілюстрація

За минулу добу у зоні АТО внаслідок бойових дій 1 український військовий загинув, 4 – отримали поранення і травми. Найбільших втрат військові понесли у Кримському. Окрім того, під час мінометного обстрілу Красногорівки, один із боєприпасів розірвався на території Красногорівської загальноосвітньої школи №1.

Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України з питань АТО.

Бойовики продовжили обстріли позицій українських військових, у тому числі з важкого озброєння, незважаючи на досягнуті раніше домовленості про запровадження перемир’я на час сільськогосподарських робіт.

«Рівень застосування важкого озброєння ворогом вчора перевищив середні показники минулого тижня», – додав полковник Мотузяник.

На Луганському напрямку ситуація у районі Бахмутської траси загострилася. Найбільш активні бойові дії розгорнулися у районі Кримського.

«Там бойовики провели одну коротку мінометну провокацію зранку, а після 19 години відкрили потужний мінометний вогонь мінімум з двох напрямків. Під час серії обстрілів, що тривала до 21 години, бойовики випустили по позиціях українських військових майже 150 мін різних калібрів», – розповів речник МОУ з питань АТО.

Ще по одному мінометному обстрілу відбулося у сусідній Трьохізбенці, а також у Щасті. На Луганському напрямку відбулося 15 обстрілів з боку бойовиків, 6 – з мінометів.

На Донецькому напрямку члени НЗФ застосовували важке озброєння у районі Світлодарської дуги, Верхньоторецького, а також на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка. Найбільш інтенсивний вогонь бойовики вели по Кам’янці. Там бойовики провели п’ятигодинний мінометний обстріл, протягом якого в напрямку позицій українських військових було випущено 40 мін.

«Між 21 та 22 годинами окупанти також відкривали вогонь з артилерії по Авдіївці. Трохи пізніше окупанти провели по одному мінометному обстрілу Луганського та Верхньоторецького», – зазначив полковник Олександр Мотузяник.

На Донецькому напрямку відбулося 11 збройних провокацій з боку бойовиків, 5 – мінометних.

На Маріупольському напрямку кількість порушень режиму тиші була найменшою. Короткі мінометні провокації сталися у Павлополі, Гнутовому та Лебединському. Найбільш потужний обстріл відбувся у Мар’їнці, де бойовики випустили по позиціям ЗСУ 15 мін.

«Близько 15 години, під час обстрілу позицій сил АТО в районі Красногорівки, під вогонь бойовиків потрапили житлові квартали населеного пункту. Один з боєприпасів розірвався на території Красногорівської загальноосвітньої школи №1 у мікрорайоні Сонячний. Противник вів обстріл з західних околиць тимчасово окупованого Донецька. Втрат серед цивільних немає», – повідомив полковник Мотузяник.

Усього на Маріупольському напрямку бойовики здійснили 9 обстрілів, більше половини з них були мінометними.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар