Як минула доба у зоні АТО

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених у лавах українських військ немає.

Повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Бойові дії велися тільки під час сутінків та в темну пору доби, здебільшого ввечері. Окупанти активно застосовували міномети у Щасті, Слов’яносербському, Новоайдарському та Попаснянському районах. При цьому було випущено близько 70 мін. Найпотужніші обстріли відбулися у Кряківці та Троїцькому. Також слід відзначити, що противник застосовував бронетехніку.

Окрім цього, ворог двічі порушив режим тиші у Станично-Луганському районі.

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 16 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Бойові дії велися і в світлу, і в темну пору доби. Противник порушував режим тиші на світлодарській дузі, під Горлівкою та на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка. У Луганському та Кам’янці окупанти застосовували міномети. Тривалість ворожих обстрілів коливалася від 30 хвилин до 1,5 години.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 7 ворожих обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

У Мар’їнці вчора на світанку окупанти відкрили вогонь з міномета. Обстріл тривав понад 1 годину, випущено 15 мін. Інші бойові дії велися тільки на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Там також відбувся 1 мінометний обстріл, решту часу вогонь вівся тільки з легкого озброєння.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 8 ворожих обстрілів.

Інформація ГУР МОУ

Після успішної ліквідації ворожої ДРГ з лав так званої «4-ї бригади» російсько-окупаційних військ 24 червня, не менше 200 бойовиків зі складу вищезгаданою підрозділу противника бажають звільнитися. Простіше кажучи, їх накрила паніка, оскільки вони не бажають ані безславно загинути, ані потрапити в полон, попри гуманне ставлення до затриманих бойовиків з нашого боку. Саме тому частина з них, не чекаючи прийняття рішення командуванням щодо звільнення, залишила так звану «4-у бригаду» самостійно.

Українські силовики затримують бойовиків

На блокпосту біля Слов’янська поліцейські затримали 19-річного бойовика із солідним бойовим шляхом.

У 2014-2016 роках він перебував у лавах НЗФ «Восток», «Б2» (це загін «казаків») та «Сомалі». За ці роки він будував фортифікації, отримав навички снайпера, возив боєприпаси на передову, пройшов навчальний курс бою в місті, охороняв склади тощо. Також в його біографії є цікавий епізод: це бойові дії між горлівськими та донецькими бойовиками, що не поділили сфери впливу. Юнак приїхав на територію вільної України, щоб здобути освіту.

На КПВВ «Новотроїцьке» правоохоронці затримали колишнього майора внутрішньої служби України, який працював у Макіївській виправній колонії №37. Після початку війни і окупації міста він залишився на посаді, і до середини 2015 року продовжував працювати і отримувати зарплатню. Згодом він працював таксистом. Проти чоловіка відкрите кримінальне провадження.

Поблизу Авдіївки співробітники СБУ знайшли 2 протитанкові міни ПТМ-1

Вдалося ідентифікувати країну походження однієї з них: це Росія. На озброєнні ЗСУ ці міни не перебувають. У зв’язку з оснащенням такого типу мін системою самоліквідації, боєприпас було знищено фахівцями інженерно-саперного підрозділу ЗСУ.

У Рубіжному Луганської області співробітники СБУ знайшли схованку з гранатометами, що була облаштована в колодязі

Вилучено 2 протитанкові гранатомети РПГ-26 і РПГ-22, 6 ручних гранат РГД-5 та Ф-1 із запалами, 4 200-г тротилові шашки та інші військові засоби ураження і комплектуючі елементи.

Вчора 14 українських військовослужбовців, які отримали поранення під час бойових дій на Донбасі, вирушили з аеропорту «Бориспіль» літаками Люфтваффе до Німеччини

Там вони пройдуть курс лікування у клініках Бундесверу. Це вже шоста гуманітарна акція наших німецьких друзів. Загалом з 2014 по 2017 рік 88 українських поранених пройшли стаціонарне лікування в Німеччині, з них 79 – у госпіталях Бундесверу, а ще 9 – у цивільних клініках.

У 831-й бригаді тактичної авіації ПС ЗСУ льотчики покращують навички пілотування вночі в складних метеорологічних умовах на літаках-винищувачах Су-27

Спершу відпрацьовуються фігури простого пілотажу: віражі, пікірування, гірки, спіралі в простих метеорологічних умовах. Згодом льотчики переходять до виконання складніших вправ у темну пору доби, коли слід покладатися, перш за все, на прилади.

На Дніпропетровщині відбулися бригадні тактичні навчання окремої мотопіхотної бригади ЗСУ

У заході взяли участь всі підрозділи бригади, а також авіація. Під час активної фази навчань військовослужбовці злагоджено та професійно відбили наступ умовного противника, змусивши його перейти до оборони. Згодом відбулося форсування річки за допомогою понтонної переправи.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар