Кіровоградка Ольга Свідерська – Герой 2013-го спортивного року (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградка Ольга Свідерська отримала звання Героя спортивного року – 2013 під час VIII Всеукраїнської урочистої церемонії нагородження видатних олімпійців, що відбулася у Києві на НСК «Олімпійський».  

Як повідомляє ВГО «Національна асамблея інвалідів України», захід, організований Національним олімпійським комітетом України і Міністерством молоді та спорту України, зібрав видатних олімпійців різних поколінь, кожен з яких зробив неоцінений внесок у розвиток олімпійського руху України.

Кіровоградська спортсменка, вихованка комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 1 відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради Ольга Свідерська перемогла у номінації «Сильні духом».

Вона у 2013 році на чемпіонаті світу з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату під керівництвом заслуженого тренера України Олени Кузніцової завоювала 7 золотих нагород, встановивши при цьому п’ять світових та шість європейських рекордів. За підсумками змагань Ольга Свідерська стала найкращою спортсменкою серед членів національної паралімпійської збірної команди з плавання зразка 2013 року.

Такі досягнення української паралімпійки високо оцінили організатори найпрестижнішої у світі спорту премії Laureus World Sports Awards: у номінації «Найкращі спортсмени-інваліди-2013» зазначено й ім’я нашої спортсменки.

Ольга Свідерська займається у секції плавання Кіровоградського обласного центру «Інваспорт» з 2009 року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар