Сесія Кіровоградської міськради проходить зі скандалами

Засідання Кіровоградської міської ради проходить зі скандалами та з’ясовуваннями стосунків.

Як повідомив кореспондент Першої електронної, учора узгоджувальна рада підготувала 31 додаткове питання.

29 питань депутати підтримали та внесли у порядок денний. Два питання не набрали достатньої кількості голосів. Одне – стосувалося передачі в оренду КП «Ринково-комунальні послуги» земельної ділянки по вул. Генерала Жадова. Друге питання – ліквідації КП «Агентство розвитку міста».

За пропозицією секретаря міськради Івана Марковського, питання про ліквідацію Агентства було знову поставлено на голосування. На думку секретаря міськради, місто не може утримувати підприємство (на рік у бюджеті передбачено 700 тис. грн.), у той час коли з освітян та працівників охорони здоров’я передбачено проектом змін до міського бюджету зняття 12 млн. грн.

Пропозицію Марковського депутати підтримали і вона набрала 41 голос.

Проти такого рішення виступив депутат міськради, голова фракції «За добробут міста» Юрій Тітов, мотивуючи це тим, що Агентство допомогло міській організації виграти міжнародний грант і його не можна ліквідовувати, доки ці кошти не будуть освоєні.
Як з’ясувалося, за питання про ліквідацію згаданого підприємства проголосували представники фракції «За добробут міста». Тому Юрій Тітов попросив оголосити перерву, аби провести відповідну роботу у фракції.

Ще одне питання, яке активно обговорювали депутати, стосувалося заступників міського голови Ігоря Василенка та Сергія Поліщука. Заступники повинні були звітувати на сесії міськради, але питання про їх звіт було зняте з порядку денного ще до сесії. У зв’язку з цим на розгляд депутатів був винесений запит про визнання роботи заступників міського голови Ігоря Василенка та Сергія Поліщука не задовільною та винести на сесію міськради питання про їх звільнення. Але більшіть депутатів не підтримала таке рішення. Міський голова Олександр Саінсус зазначив, що і Василенко, і Поліщук готові написати заяву.

Окрім того, у міській раді було оголошено про створення депутатської фракції політичної партії «Удар Володимира Кличка». До фракції увійшли 5 депутатів, голова фракції – Лариса Онул.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар