Американці хочуть побудувати на Кіровоградщині завод з виробництва бензину

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Американська компанія TransGas Development Systems планує побудувати кілька заводів з виробництва бензину і дизпалива з вугілля в Україні, один з яких може з’явитися на Кіровоградщині.

Як інформує еizvestia.com, про це заявив президент компанії Адам Віктор.

За його словами, покищо мова йде про будівництво трьох заводів (найімовірніше в Луганській , Львівській та Кіровоградській областях), але компанія розглядає можливість побудови п’яти.

На проектування і будівництво підприємств американцям знадобиться близько 3,5 років. За попередніми розрахунками інвестиції в один завод (залежно від використовуваних технологій) складуть 3-3,5 млрд. доларів, які окупляться за 8 років.

Для забезпечення роботи кожного підприємства буде потрібно 2,5-3 млн. тонн кам’яного вугілля або 4-4,5 млн. тонн бурого вугілля на рік. До речі, минулого року в Україні видобули 83.700.000 тонн вугілля.

«Сумарно ми плануємо випускати 3340000 літрів рідкого палива (високооктанового бензину і дизпалива) в день і поставляти виключно на український ринок. Паливо буде відповідати європейським і американським стандартам. Відпускна ціна на бензин , виготовлений за даною технологією, складе 0,79 долара за 1 літр (менше 9 грн. за сьогоднішнім курсом), без урахування податків та акцизу», – сказав Віктор.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар