Учора «гарячою точкою» на Донецькому напрямку була Кам’янка

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
фото: ukr-online.com

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані у зоні АТО за миулу добу.

Луганський напрямок

Минулої доби ворог після кількаденної перерви активізувався в районі Бахмутської траси на ділянці фронту Кримське – Новотошківське. Між північчю та 7 ранку бойовики здійснили три збройні провокації з легкого озброєння. Протягом наступних десяти годин на всьому напрямку було спокійно. З 17 до 18 години та між 22 та північчю окупанти вели вогонь з мінометів та гранатометів по Новоолександрівці. А починаючи з 19 години російсько-окупаційні війська почали вести активний мінометний вогонь по Кримському та Новотошківському. Під обстріл потрапив майже кожен наш опорний пункт. За 4 години бойовики випустили в напрямку українських військових більше 170 мін та снарядів.

Крім того, у Троїцькому вчора окупанти провели два мінометних обстріли середньої потужності. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Вчора на Луганському напрямку відбулося 29 обстрілів з боку ворога, зокрема 13 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Вчора «гарячою точкою» була Кам’янка.

На ділянці фронту Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка» короткі ворожі збройні провокації, в тому числі із застосуванням мінометів та озброєння танків, відбувались протягом світлої частини доби. А між 19 та 23 годинами російсько-окупаційні війська провели потужний танковий та мінометний обстріл Кам’янки, випустивши по позиціях українських військ близько 120 мін та снарядів.

Також вчора ввечері бойовики відкривали вогонь з мінометів по Луганському, Новгородському та Верхньоторецькому.

В районі Донецького аеропорту російсько-окупаційні війська вели вогонь з гранатометів.

Всього вчора на Донецькому напрямку сталося 17 обстрілів з боку бойовиків, зокрема 11 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Тут вчора склалася відносно спокійна ситуація. Окупанти здійснили по одному короткому мінометному обстрілу по Красногорівці та Богданівці. Більшість збройних інцидентів припали на ділянку фронту Чермалик – Широкине. Ворог відкривав вогонь з легкого озброєння.

Вчора на Маріупольському напрямку відбувся 21 обстріл.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовий загинув, 3 – отримали поранення та бойове травмування.

15 червня 2017 року близько 22:00 від поранень, отриманих 8 червня 2017 року при підриві на міні в районі Кам’янки, помер капітан Євген Сарнавський (позивний «Юджин»), командир інженерно-саперної роти 72-ї окремої механізованої бригади

Євген Сарнавський був відомий своєю ефективною та швидкою роботою. Йому були вдячні мешканці Волновахи, Гранітного, Авдіївки та інших прифронтових населених пунктів, де підрозділ капітана Сарнавського проводив розмінування та демонтаж нерозірваних боєприпасів.

Сьогодні, на Майдані Незалежності відбулось прощання з героєм.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким воїнів, що загинули за Україну.

У Мар’їнському районі Донецької області співробітники СБУ знайшли та вилучили «арсенал»

Це 800 набоїв різного калібру, 2 гранатомети РПГ-18, 2 гранати РГД-5 та 4 200-г тротилові шашки.

Співробітники СБУ попередили створення російської агентурної мережі на Одещині

Головний фігурант справи – мешканець м. Тирасполь (Придністровський регіон Республіки Молдова), який ще з 1995 року працює на спецслужби Росії та квазідержави «ПМР». Він намагався вербувати українських правоохоронців, записуючи розмови на спеціальну апаратуру. Зловмисник затриманий на українському пункті пропуску через кордон.  Під час огляду співробітники СБУ виявили у нього спеціальні технічні засоби, вшиті в одяг. Тривають пошуки для встановлення можливих спільників затриманого агента.

У Покровську поліцейські затримали «Григорія Мелехова нашого часу» – чоловіка, який за минулі 2 роки встиг повоювати на Донбасі з обох боків, причому не один раз

Чоловіка затримали на блокпосту, коли він для ідентифікації надав «посвідчення особи», видане окупаційною адміністрацією, де було зазначено, що його власник – бойовик-гранатометник. Під час подальшої бесіди з поліцейськими він повідомив наступне. У серпня 2015-вересні 2016 року чоловік служив у лавах ЗСУ добровольцем. Отримав поранення.

Згодом він дезертирував, переїхав жити до Донецька, де отримав «дозу» російської пропаганди, що стимулювала його вступити до лав російсько-окупаційних військ, де він перебував з серпня 2016 до лютого 2017 року. За словами затриманого, він копав окопи, працював на кухні, неодноразово розвантажував на вузлових залізничних станціях російські боєприпаси, а також здобув фах – корегувальника стрільби з САУ «Акація». Дізнавшись, що його підрозділ планують відправити на фронт, він втік, перетнув лінію розмежування та повернуся до лав ЗСУ, де й служив до квітня 2017 року. Згодом чоловік повернувся жити до Донецька, а підконтрольну Україні територію прибув, щоб зустрітися з коханою жінкою. Таким чином, його бойовий шлях завершився.

Поліцейські затримали у Волноваському районі двох інформаторів противника

Перший з них – досвідчений радіолюбитель, що передавав інформацію бойовикам, користуючись одною з ними частотою. Апаратуру він зібрав самостійно.

Інший фігурант справи – 18-річний хлопець, що заборгував гроші своєму знайомому – бойовику з Макіївки.

Юнак видерся на терикон, спостерігав за військовослужбовцями ЗСУ, і передавав отримані відомості окупантам, щоб відкупитися від свого кредитора.

У Харкові відбулися збори з фельдшерами НГУ

Мета заходу – удосконалення знань та навичок з надання медичної допомоги пораненим, травмованим та хворим військовослужбовцям, особливо в екстремальних умовах. Під час лекцій та практичних занять військові медики поглибили свої знання у царині надання невідкладної допомоги на догоспітальному етапі, порядку транспортування поранених, проведення реанімаційних заходів при порушенні дихання та кровообігу.

Військовослужбовці 95-ї бригади ВДВ ЗСУ взяли участь у масштабних навчаннях зі складною легендою та карколомним сюжетом

«Крилаті піхотинці» відпрацювали різні непередбачувані ситуації, які найчастіше виникають в бою. Вразивши сили умовного противника, десантники перейшли в наступ, знищивши основні сили противника, та пройшовши 500-км марш на новій штатній бойовій техніці.

Згодом, після отримання розвідувальних даних, у ворожому тилу висадився наш десант з технікою. З неба наших десантників прикривали вертольоти та літаки Су-24, що вивели з ладу ППО та вогневі позиції умовного противника. Також була задіяна артилерія.

На Львівщині в бригаді армійської авіації СВ ЗСУ завершився збір із пілотами-вертолітниками

Тема заходу – нічні польоти за допомогою оптичних приладів нічного бачення на малих та надмалих висотах. За допомогою цієї апаратури пілот вночі бачить все на дальність до 1500 метрів. У зборах взяли участь військові льотчики з усіх частин армійської авіації. За два тижні льотного збору військові пілоти армійської авіації виконали п’ять нічних льотних змін, здійснили 360 вильотів і налітали у загальній кількості 75 годин і 45 хвилин.

У рамках навчання «Блакитний тризуб-2017» авіаційні екіпажі успішно виконали завдання на бойових літаках-винищувачах Су-27

Авіатори продемонстрували свої професійні навички у виконанні маневрів подолання протидії наземним засобам протиповітряної оборони у складі пари.

Військові льотчики також майстерно виконали тактичні прийоми з попередження атак винищувачів противника по літаках або вертольотах підрозділів інших родів авіації та провели повітряні бої у складі пари по знищенню повітряних засобів нападу противника при прикритті військ та об’єктів.

Одразу в кількох військових частинах НГУ відбулися змагання гранатометників

Захід складався з двох етапів – теоретичного та практичного. Серед учасників конкурсу були військовослужбовці, що продемонстрували відмінний результат, вразивши всі цілі під час стрільби.

На одному з полігонів Донеччини військові розвідники взяли участь в інструкторсько-методичному занятті з метою напрацювання єдиних поглядів на підготовку та виконання розвідувальних завдань в зоні АТО (додано ІАЦ)

Під час навчального дня учасники заходу ознайомились з елементами обладнання командно-спостережного пункту, застосування засобів оптико- та радіоелектронної розвідки, ІТ-технологій для збору, узагальнення та аналізу розвідувальних даних тощо. Також оглянули зразки безпілотних літальних апаратів, снайперського та іншого озброєння, а також засоби зв’язку, які використовуються розвідниками ЗС України під час виконання завдань.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар